ROKA
Salataların vazgeçilmez bitkisi olan roka genellikle Ocak ve Şubat aylarında ekmenizi tavsiye ediyoruz. Rokanın 15-20 gün kadar çimlenme süresi bulunmaktadır. Hafif ıslatılan toprağa tohumlar tuz serper gibi serpilir ve üzeri ince bir kapak olacak şekilde yine toprakla hafifçe örtülür. Toprağa ekilen tohumlar el ile su serpiştirilerek az bir şekilde tohumlar yerinden oynamayacak şekilde sulanır.
BEZELYE
Kış mevsimlerinde kolaylıkla saksınızda yetiştirebileceğiniz bir bitki de tatlı bezelyedir. Zahmetsiz ve kolay yetiştirebileceğiniz bezelyenizi sabah ve akşam saatlerinde sulamanız tavsiye edilmektedir.
MARUL
Soğuk havaların sebzesi olan marul içerdiği potasyum ile sebzeler arasında en faydalı ve zengin bir sebzedir. Marulu ekerken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunmaktadır;
- Tohumlar üst üste gelmemesi gerekmektedir.
- Marul suyu çok seven bir bitki olduğu için torağı kurumadan saksıdaki marulunuzu sulamaya özen göstermelisiniz.
- Saksıdaki marunuzu sularken dikkat etmeniz gereken toprağına direk su dökmek yerine püskürtme yöntemini kullanmalısınız.
MAYDANOZ
Her ne kadar yetişme süresi uzun olsa bile yemeklerin ve salataların vazgeçilmez bitki üyesi maydanozu evinizde saksıda yetiştirebilirsiniz. Yetişme süresi uzun olsa bile ekmesi ve yetiştirmesi oldukça kolay olan bu bitki çimlenmesi 20-25 gün sürüyor. Yuvarlak saksılar yerine kare veya dikdörtgen saksılar dikim için uygun. Ayrıca, suyu seven bir bitki olan maydanozu susuz bırakmamak, toprağının nemli olmasını sağlamak gerekiyor.