Bulgaristan Erkek, evlenmek istediği kızı en yakın arkadaşıyla birlikte istemeye giderken, yanında mutluluk, sağlık ve zenginliği temsil eden “rakia” denilen özel bir ev viskisi ve “zdravet” adı verilen yeşil çiçeklerden küçük bir buket götürüyor. Gelin, içinde bozuk para, çiğ yumurta ve buğday bulunan bir tabağı arkasına bakmadan geriye doğru atıyor. Tabak ne kadar küçük parçalara ayrılırsa o kadar iyi olacağı düşünülüyor. Ayrıca gelin ile damada somun ekmeği veriliyor. Hangisi bu ekmekten daha büyük parça koparırsa evde onun sözünün geçeceğine inanılıyor.
18 9
Polonya Ülkemizde 'iki bayram arasında evlenilmez' inanışına benzer bir gelenek bulunuyor. Polonya'daki çiftler içinde “R” harfi geçen aylarda düğün yapmayı tercih ediyorlar. Bu aylarda evlenildiğinde daha mutlu olunacağına inanıyorlar.
18 10
Kore Kore geleneklerinde ördek ve kazın önemli bir yeri bulunuyor. Eskiden damatlar beyaz bir atın üstünde gelinin evine giderlerken arkalarında kaz taşıyorlarmış. Günümüzde sembolik olarak tahta kaz kullanılıyor. Diğer bir gelenek ise düğünden sonra bir çift tahta ördek yeni çiftin evine yerleştiriliyor. Eğer ördekler karşılıklı konursa çiftin iyi geçineceğine, ters konulursa kavga edeceklerine inanılıyor.
18 11
Afrika Afrika’nın bazı bölgelerinde damat adayı kızı ailesinden istedikten sonra kızın ailesi teklifi kabul ederse, kızlarına para ve fıstık veriyor. Gelin adayı, fıstığı damatla bölüşürken, çiftin tanışmasına yardımcı olan aracıya da bir parça veriliyor. Bu, komşulara ve akrabalara düğün daveti anlamına geliyor. Diğer bir gelenek ise gelinle damat bir çalı süpürgesinin üzerinden atlıyorlar. Süpürge üzerinden atlama geleneği kölelerin evlenmesinin yasak olduğu kölelik zamanlarına dayanıyor. Bu ritüelde, gelinle damadın eskiye dair kötülükleri süpürüp yeni yaşamlarına başlaması temsil ediliyor.
18 12