Kore Kore geleneklerinde ördek ve kazın önemli bir yeri bulunuyor. Eskiden damatlar beyaz bir atın üstünde gelinin evine giderlerken arkalarında kaz taşıyorlarmış. Günümüzde sembolik olarak tahta kaz kullanılıyor. Diğer bir gelenek ise düğünden sonra bir çift tahta ördek yeni çiftin evine yerleştiriliyor. Eğer ördekler karşılıklı konursa çiftin iyi geçineceğine, ters konulursa kavga edeceklerine inanılıyor.
18 11
Afrika Afrika’nın bazı bölgelerinde damat adayı kızı ailesinden istedikten sonra kızın ailesi teklifi kabul ederse, kızlarına para ve fıstık veriyor. Gelin adayı, fıstığı damatla bölüşürken, çiftin tanışmasına yardımcı olan aracıya da bir parça veriliyor. Bu, komşulara ve akrabalara düğün daveti anlamına geliyor. Diğer bir gelenek ise gelinle damat bir çalı süpürgesinin üzerinden atlıyorlar. Süpürge üzerinden atlama geleneği kölelerin evlenmesinin yasak olduğu kölelik zamanlarına dayanıyor. Bu ritüelde, gelinle damadın eskiye dair kötülükleri süpürüp yeni yaşamlarına başlaması temsil ediliyor.
18 12
Almanya Birçok Avrupa ülkesinde görebileceğiniz bu gelenekte, düğünden bir gece önceki eğlencede porselen veya cam bir eşya yere atılır. Gelin ve damat kırılan bu parçaları birlikte toplayarak etrafı temizlemek zorundadır. Düğüne gelen davetliler çiftin üstüne pirinç serperler, bu da bereketi simgeler. Gelinin saçında kalan pirinç tanesi sayısı kadar çocukları olacağına inanılır. Düğün töreni sonunda çift bir kütüğü testereyle keser. Bu da karşılaştıkları zorluklara birlikte göğüs gerecekleri anlamına gelir.
18 13
Çek Cumhuriyeti Düğün yemeğinde gelinle damat çorbalarını da tek kaşıkla birbirlerine yedirirler. Damadın yakın arkadaşları gelini kaçırıp bir yere saklar. Damadın gelini bulmasıyla da, gelini hep koruyup kollayacağı simgelenir. Düğünün sonunda gelinin duvağı ve damadın ayakkabıları misafirler arasında dolaştırılır.
18 14