Türk Halk Müziği'nin sevilen ismi usta sanatçı Selda Bağcan geçtiğimiz sene hırsızlık şoku yaşamıştı. Ünlü sanatçının 'Majör Müzik' isimli firması soyulmuş kasadan 8 bin euro parası çalınmıştı. Selda Bağcan’ın ihbarı üzerine harekete geçen polis verilen eşkal üzerinden soruşturma başlatmıştı. Fatih Polis Merkezi'ne başvurarak şikayette bulunan usta isime hırsızlık şokunu yaşatan kişinin en yakını olduğu ortaya çıktı. Usta sanatçının parasını çalan isim Bağcan'ın sürekli çalıştığı teknisyen çıktı.
7 YIL HAPİS İSTEMİYLE DAVA AÇILDI
Günaydın'da yer alan habere göre; İncelenen kasada Emre Y.'nin parmak izlerine rastlandı. Emre Y., kasayı Bağcan'ın isteği üzerine açtığını belirtip suçlamayı reddetti. Teknisyen hakkında hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanma suçlamasıyla 7 yıl hapis istemiyle dava açıldı.
NE OLMUŞTU?
Sabah’ın haberine göre, Bağcan’ın ofisindeki kasası açılarak 8 bin Euro’su çalındı. Fatih Polis Merkezi’ne olay sonrasında başvuruda bulunan Selda Bağcan hırsızlık olayının nasıl yaşandığını şöyle anlattı: “Ofisteki bilgisayar bozulduğu için tamirci çağırdım, tamirci genç işini bitirip ofisten ayrıldıktan bir süre sonra kasanın açılmış olduğunu gördüm” demişti.
SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI
Selda Bağcan’ın ihbarı üzerine harekete geçen polis verilen eşkal üzerinden soruşturma başlattı.
SELDA BAĞCAN KİMDİR?
Türk halk müziğinin ve protest müziğin önde gelen adlarından biri olan Selda Bağcan, müzik yaşamına 1971'de Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Mühendisliği öğrencisiyken başladı. Çıkardığı ilk iki 45'lik plak bir milyon dolayında satılınca, meslek olarak müziği seçmeye karar verdi. Türkiye'de ve başta Almanya olmak üzere dış ülkelerde çoksayıda konser verdi. 1972'de Bulgaristan'da gerçekleştirilen Altın Orfe Festivali'nde Türkiye'yi temsil etti. Özellikle sol partilerin ve kuruluşların düzenlediği etkinliklerde konserler verdi. 1980 askeri darbesinin ardından üretimi sınırlanan sanatçı büyük sıkıntılar çekti. Hatta 24 Nisan 1984'te tutuklanarak, hapse atıldı. 1987'ye değin pasaport verilmediği için yurtdışı konserlerine ara vermek zorunda kaldı. 1986 yılında, yurtdışına çıkamamasına karşın, Peter Gabriel tarafından desteklenen Womad Vakfı'nca düzenlenen Dünya Dans ve Müzik Festivali plağında bir şarkısıyla yer aldı. Aynı vakfın girişimleri sayesinde 1987'de yeniden pasaport alabilen sanatçı, 13 Haziran 1987'de Rotterdam Sanat Festivali'ne, 19 Haziran 1987 Womad ve Glastonbury Festivali'ne, 20 Haziran 1987'de Jubilee Gardens Festivali'ne (Londra), 25 Haziran 1987'de Earls Court Festivali'ne (Londra), 26 Haziran 1987 Capital Radio Festivali'ne katılarak bir dizi konser verdi. 1988'de de dört ay süreyle Batı Avrupa'da konserler gerçekleştirdi. 1989'da ve 1990'da da tüm Türkiye'yi dolaşarak halka açık ücretsiz konserler verdi.