Oyuncu Ceren Hindistan Wilms Tümörü hastası kızı Arya'nın tedavisini engellediği, kemoterapi görmesini istemediği yönündeki iddilarla mahkemelik olmuştu. Davalık olduğu hastane dün duruşmada ifade veren Ceren Hindistan'ın kızının devlet korumasına alınmasını talep etmişti. Oyuncu Ceren Hindistan bugün Star TV'de yayınlanan Duymayan Kalmasın programında sessizliğini bozdu.
KIZIMIN TEDAVİSİNİ ENGELLEMEDİM
Kızı Arya'nın tedavisini engellediği yönündeki iddiaları reddeden ünlü oyuncu, kızının hastanede enfeksiyon kaptığını durumunun daha da kötüye gitmesi sonucu başka bir hastane naklini istediğini söyledi. Kızının davalık olduğu hastanenin ihmali sonrası enfeksiyon kaptığını söyleyen Hindistan, Arya'nın tedavisinin başka bir hastanede sürdüğünü aktardı.
3 AY ARA VERMEK ZORUNDA KALDIK
2.5 yaşındaki kızının tedavi sürecinin damarlarına zarar verdiğini bu yüzden kolunun birinde kangren olma riski oluştuğunu da aktaran Hindistan, "Damarlar aşırı inceldiğini için tedaviye 3 ay ara vermek zorunda kaldık. Sonrasında devam ettik. Şuan durumu oldukça iyi kilo alıyor ve gelişimi normale döndü" dedi.
CESEDİMİ ÇİĞNEMELERİ LAZIM
Kızının babası eski imam nikahlı eşi Ümit Arslan'ın velayet davası açtığının hatırlatılması üzerine ise Hindistan, "Kızım benden almak için cesedimi çiğnemeleri lazım" dedi.
CEREN HİNDİSTAN'IN KIZI ARYA'NIN HASTALIĞI WILMS TÜMÖRÜ NEDİR, BELİRTİLERİ VE TEDAVİ YOLLARI
Ceren Hindistan'ın kızı Arya'nın hastalığı Nefroblastom diye de bilinen Wilms tümörü. Küçük çocukları etkileyen nadir bir böbrek kanser tipi. Genelde 2-5 yaş arası ve yılda ülkemizde yaklaşık 150-200 vaka görülür. Erken teşhis ve tedavi ile Wilms tümörü hastalarının %95’i tamamen hastalıktan kurtulabilir. Wilms tümörü anne karnında başlar. Fetüste böbrek hücreleri olgunlaştıkça, özel yapılara dönüşür ve böbreğin değişik bölgelerini oluştururlar. Bu hücrelerin bazıları doğumda hala olgunlaşmamıştır ve ilk 3-4 yaşta gelişmeye devam ederler. Ancak, Wilms tümöründe, hücreler olgunlaşmamış kalır ve hızla üreme başlar. Sonuçta; belirtiler ortaya çıkmadan önce büyük boyutlara ulaşabilen bir kitle oluştururlar.
Wilms tümörünün en sık ve fark edilir belirtisi, cilt altında kolaylıkla hissedilebilen, mide bölgesinde sert bir kitle ya da yumrudur. Daha nadir belirtileri;
• İdrardan kan gelmesi
• Yüksek kan basıncı
• Karın ağrısı
• Tekrarlayan ateştir
Wilms tümörü tedavisinde genellikle cerrahi ve kemoterapi birlikte uygulanır. Hastalık genelde bir böbreği etkiler. Kanserli organ genelde böbrek üstü bezleri ve çevreleyen ince bir doku ile birlikte çıkartılır, bu ameliyata nefrektomi denilir. Eğer tümör çok büyükse ya da diğer organ ve dokulara yayıldıysa, ameliyattan önce tümörü küçültmek için kemoterapi ya da radyoterapi uygulanabilir. Bazı ilerlemiş vakalarda radyoterapi birincil tedavi olarak ta kullanılabilir.