George R.R. Martin, yazdığı kitap serisinde, hem kutsal kitaplardan hem de mitolojilerden ve efsanelerinden, bazen de gerçekten yaşanmış tarihsel olaylardan esinleniyor. ‘Game of Thrones’ kitap serisindeki kitaplar ve basım yılları ise şöyle: -A Song of Ice and Fire – Buz ve Ateşin Şarkısı – 1996 -A Clash of Kings – Kralların Çarpışması – 1998 -A Storm of Swords – Kılıçların Fırtınası – 2000 -A Feast of Crows – Kargaların Ziyafeti – 2005 -A Dance with Dragons – Ejderhalarla Dans – 2011 -The Winds of Winter – Kış Rüzgarları – Gelecek Basım (Kitap 2015’in sonunda basılacaktı ancak yetişmedi) -A Dream of Spring – Baharın Rüyası – Gelecek Basım. İşte kitap serisindeki tarihi ve mitolojik ipuçları:
24 2
Yedi Krallık: Heptarchy (Britanya'daki 7 krallık) Game of Thrones'da taht için birbirleriyle savaşan 7 krallığın, erken Ortaçağ döneminde İngiltere'nin hakimiyeti için birbirleriyle savaşan 7 Anglo-Sakson krallığı (East Anglia, Essex, Kent, Mercia, Northumbria, Sussex, Wessex) temsil ettiği belirtiliyor. Öyle ki, krallıkların geçim kaynakları, armaları, coğrafi konumları ve hatta isimleri bile İngiltere tarihindeki krallıklarla benzerlik gösteriyor.
24 3
Jon Snow: Kral Arthur Jon Snow, dizisinin bilinirliği en yüksek karakterlerinden biri. Seyretmeyenler bile Jon Snow karakterini biliyor. Hem karakteri hem de yaşam öyküsüyle Jon Snow, gayri meşru bir birlikteliğin çocuğu olması, evinden uzakta evlatlık olarak yetiştirilmesi, kuzeyli olması, yuvarlak masa şövalyelerine başkanlık etmesi gibi özellikleri sebebiyle İngiltere'nin 7 krallığını birleştiren Kral Arthur'a benzetiliyor.
24 4
Gece Bekçileri: Yuvarlak Masa Şövalyeleri Britanya mitolojisine göre, Yuvarlak Masa Şövalyeleri, Kral Arthur'un maiyetinde olan en yüksek şeref rütbesini almış kişilerdi ve aralarındaki eşitliği, adaleti simgelemek için de yuvarlak bir masa etrafında toplanırlardı. Jon Snow'un Kral Arthur'u simgelediğini düşünürsek, ‘Gece Bekçileri’nin de Yuvarlak Masa Şövalyeleri'ni simgelediği düşünülebilir.
24 5