Daha önce de kovboy kasabası örneği ile bir tatil köyü kuran Karaoğlan bu konseptinin yanına birde Kızılderili köyünü kurmuş oldu. Aynı tesis içinde bulunan Kovboy kasabasında at arabaları dikkati çekerken, Kızılderili köyünde ise çadırlar büyük ilgi görüyor. Karaoğlan, Kızılderili köyünde "Barış Çubuğu" ile dünya barışına dikkat çekmek istediğini vurguluyor.
Şile'de bir kızılderili köyü
Erol Karaoğlan projesiyle ilgili olarak, "Kovboy kasabası yanı sıra bir tatil köyü daha açmak istiyordum, Kovboy kasabasına uyum sağlayabilecek bir yer olması gerekiyordu. Woodyville kovboy kasabası ile yeni müesseseyi kurmayı planladığım arazi birbirine çok yakın hatta komşu arazilerdi. İki müessese arasında müşterek aktiviteler yapılabilirdi. Bu da ancak iki kuruluşun birbirleriyle ahenkli bir konseptlerinin olması gerekiyordu. Bu amaçla Kızılderili köyünü tercih ettim. Amacım değişik,yenilik getirici bir fikirle hareket ederek Kızılderili köyünü kurmaktı. Başkalarının yaptığını kopya etmek yerine kimsenin düşünmediği aklına getirmediği Kızılderili köyü konseptini oluşturduk."
Köyün adını bir kızılderili koymuş
Köyü kurmaya başladıklarında bir "Kızılderili" bir dostunun ziyarette bulunduğunu ve köyün ismini "Dream Weaver Village" olarak koyduğunu belirten Karaoğlan, "Köyde on adet çadır var. Çadırların iç konseptlerinde günümüze ait derlemeler yaptık. Gömme banyosundan tuvaletine her şey mevcut. Ayrıca Turizmcilerin hedefinin değişiklik ve yenilik getirmek, farklı konseptler oluşturmak olmalıdır." dedi.
Türkiye'de ilk
Erol Karaoğlan projelerinin Türkiye de bir ilk olduğunu ve daha önce kurdukları kovboy kasabasının da ilk olduğunu ifade ederken, başka projelerinin de olduğunu ve esas amaçlarının Türkiye Turizmi'ne katkıda bulunmak olduğunu söyledi.