İstekleri Orijinal Yoga Sistemiyle pozitifleştirin!

Şems Uzuneser

Zaman zaman hepimiz hayatımızı değiştirmek isteriz. Bambaşka bir dünya da bambaşka biri olarak yaşamayı hayal ederiz. Dünya değişsin, insanlar değişsin, şartlar değişsin, geçmiş - gelecek değişsin isteriz…

Oysa değişim her zaman, her yerde mevcut zaten. Hep değişim istiyoruz ama aslında yaşamın değişimlerden ibaret olduğunu fark etmiyoruz. Değişim hep var… 

Bedenimiz değişiyor, duygularımız, düşüncelerimiz değişiyor, isteklerimiz, alışkanlıklarımız değişiyor, mevsimler, koşullar ve hatta coğrafya değişiyor, yani hayatta her şey sürekli değişiyor, hiçbir şey statik değil. Çünkü yaşam hareket demek, hareket ise değişim demek.

Bunlara rağmen insan yine de hayatında değişim istiyor. Sürekli değişim içinde olan yaşam ona yetmiyor. Çünkü aslında insanın ihtiyacı olan değişimden çok pozitif yönde olan bir değişim. Aksi halde zaten sürekli değişim içinde olan yaşamda daha fazla değişim istemenin bir anlamı olmazdı.

Eğer değişim pozitif yönde bir dönüşüm sağlamıyorsa insana pek bir faydası da olmuyor. Yani mevsimlerin sürekli değişmesi insana ne kadar mutluluk verebilir ki… Yazı daha çok seviyorsa yaz mevsiminin gelmesi onu mutlu edebilir, fakat bu yaşamını değiştirir mi?

İnsanın yaşamının pozitifleşmesi için önce kendisinin pozitifleşmesi gerekir. Bunun için de öncelikli olarak insanın isteklerinin, alışkanlıklarının ve bunların tetiklediği eylemlerinin pozitif yönde değişmesi gerekir. İnsanın yaşamı ancak o zaman pozitifleşir.

İstekleri ve alışkanlıkları kişinin karakterini oluşturur ve kişiliği pozitifleşmeyen bir insanın hayatı da pozitifleşmez. İstekler ve alışkanlıklar nereden kaynaklanır? Önce bunu incelemek gerekir. İstekler ve alışkanlıklar bilinçli ve bilinçaltı zihnin ürünleridir. 

İstek yaşamın temelidir. İstek harekete geçiren motivasyondur. Hareket yaşam demektir. O yüzden isteksiz bir yaşam olamaz. Burada önemli olan pozitif isteklere sahip olmaktır. Pozitif isteklere sahip olmak pozitif alışkanlıklara da sahip olmamızı sağlayacaktır. Çünkü alışkanlıkların temelinde istekler vardır.

Bir istek bizi harekete geçirir ve aynı isteğin devam etmesi ile aynı hareketin tekrarlanması bir alışkanlık meydana getirir. Ve köklenmiş alışkanlıklar karakteri oluşturur. O yüzden önce isteklerimizi pozitifleştirmeliyiz, bunun içinde isteklerin köküne bakmalıyız.

Bilinçli zihin günlük yaşamımızda kullandığımız zihin bölümüdür.  Mantık yürütmek, düşünmek, sınıflandırmak bilinçli zihin ile yapılan faaliyetlerdir. Ayrıca seçimlerimizi de bilinçli zihinle yaparız, evimizi, işimizi, hangi kitabı okuyacağımızı bu zihinle belirleriz. Bilinçli zihin toplam zihnimizin onda birini oluşturur.

Bilinçaltı zihin ise zihnimizin onda dokuzunu oluşturur. Zihnin bu bölümünde alışkanlıklarımız, eğilimlerimiz, gizli istek ve inançlarımız bulunur.  Bilinçaltı zihnimiz bizim için çoğunlukla bilinmeyendir, buzdağının görünmeyen kısmıdır.

Bilinçaltını, yaşamımız boyunca beş duyu ile bilinçli ya da bilinçsiz algıladığımız her şeyin kaydedildiği, saklandığı kocaman bir depo gibi düşünebiliriz. Bu depo o kadar önemlidir ki, karakterimizin büyük kısmı burada kayıtlıdır. Bu yüzden, karakterimizin çevresinde oluşturduğumuz hayatımızda çoğunlukla bu bilinçaltı deposunun ürünüdür.

“Sizin bilinçaltınızda ne varsa, osunuz.” Büyük Üstad Akif Manaf

Kaynağını çoğu zaman bilmediğimiz duygularımız ve düşüncelerimiz genellikle isteklerimize yön verir. Mesela, uzun boylu, esmer biri ile tanışmak isteriz, peki neden orta boylu ve sarışın değil? Buradaki isteğimiz neye dayanıyor? Neden uzun boylu ve esmer birinden hoşlanıyoruz ama orta boylu sarışın birinden hoşlanmıyoruz?

Daha önce bilinçaltına kaydedilen bir anı, bir duygu, bir düşünce, bir inanç genellikle bizim nasıl birinden hoşlanacağımızı belirler. Bilinçli zihnimizle kendimize uygun olan birini mantığımızı kullanarak seçebiliriz. Bu kişi uzun boylu esmer ya da orta boylu sarışın olmayabilir. Çünkü bilinçli zihin mantık kullanır, analiz eder ve seçim yapar.

Bu şekilde bilinçaltından gelen isteği bastırarak bilinçli zihnimizle bir seçim yapsak ve hatta bu seçimimizle mutlu olsak bile, neden uzun boylu ve esmer birini seçmediğimize dair içimizde küçük bir pişmanlık, bir özlem yine de duyabiliriz.

Çünkü bilinçaltından kaynaklanan istek burada bilinçli zihin tarafından bastırılmıştır, ama o isteğin kökü olan duygu, anı ya da inanç yok olmadığı için istek canlı olarak kalmıştır. Bu yüzden değiştirmek istediğimiz isteklerimizi bastırmak yerine onların köklerini kurutmamız gerekiyor.

Hayatımızı pozitif yönde değiştirmek için pozitif isteklere sahip olmamız gerekir. Bunun içinde negatif isteklerimizin bilinçaltı zihnimizdeki köklerini kurutmamız ve yerine pozitif istekler ekmemiz gerekir. Bu nasıl olacak?

Bunun için Orijinal Yoga Sistemi’nde verilen Yoga Nidra teknikleri kullanılmalıdır. Yoga Nidra, Yoga uykusu demektir. Burada amaçlanan farkındalıklı uykudur. Yani kişi uyku ile uyanıklık halleri arasındadır ve uyuduğunun ya da rüya gördüğünün farkındadır.

Uyanık halde iken, zihnin mantık kullanan bölümü olan bilinçli kısım aktif olduğu için bilinçaltı bastırılır. Yoga Nidra uygulaması sırasında bilinçli zihin pasif, bilinçaltı aktiftir ve bilinçaltı depo açılmıştır. Kişi uykusunda farkındalıklı olduğu için bilinçaltı depodaki kayıtlara kolaylıkla ulaşır ve bu kayıtları istediği gibi değiştirebilir.

Böylece bilinçaltını yeniden yapılandırabilir ve negatif isteklerin kökünü kurutur, yeni pozitif istekler ekebilir. Yoga Nidra tekniği çok kolay ve sadedir. Bunun için Yoga Academy’de geliştirilen Yoga Nidra CD setini kullanabilirsiniz.

Bu yöntemi çok rahat uygulayabilirsiniz ve sizde bilinçaltınızda kayıtlı olan zararlı istekleri ve alışkanlıkları pozitifleştirerek, kişiliğinizi ve hayatınızı olumlu yönde dönüştürebilirsiniz.

“Zihin insanın en büyük düşmanı da en iyi dostu da olabilir. Maddi yaşam süren, kötü alışkanlık ve negatif düşüncelerle dolu olan insan için zihin en büyük düşmandır ve kişisel çöküşe zemin hazırlar. Orijinal Yoga Sistemi sayesinde zihin arındığında, pozitif düşünce ve sağlıklı alışkanlıklar geliştirildiği zaman zihin insanın en iyi dostu halini alır ve kişisel tekamülü destekler.”
Büyük Üstad Akif Manaf, Özlü Sözler 1.Kitap, Yoga Academy Yayınevi


Şems Uzuneser
Yoga Academy Eğitmeni
  www.yogaacademy.com.tr
https://www.facebook.com/pages/Yoga-Academy/155455811146419
 

"Sitemizde köşe yazarı olarak yazı yazan tüm yazarlarımız yazdıkları yazı ve görüşlerden tamamıyla kendileri sorumludur. Köşe yazarlarının yazılarından dolayı İnternethaber Yayıncılık AŞ. (elmaelma.com) hiçbir şekilde yasal sorumluluk kabul etmemektedir."
Yorumlar