Kabızlık Sağlıklı bir vücutta, tüketilen gıdalar, kalın bağırsağın aşağı kesiminde rahatlıkla hareket eder. Bağırsaklar, besinlerdeki suyu emer ve atıkları bırakır. Daha sonra bu atıklar, dışkı yoluyla dışarıya atılır. Eğer vücut susuz kalırsa, bağırsaklar çok fazla su emmek zorunda kalır ya da bağırsak kaslarının büzülmesi yavaşlar. Bu da kabızlığa neden olur.
8 6
Azalan cilt esnekliği Vücudun susuz kalması, cildin esnekliğinin azalmasına neden olur. Hatta doktorlar su kaybını ölçmek için cilt esnekliği testi yaparlar. Eğer cildinizin esnekliğinin azaldığını fark ettiyseniz; vücudunuz susuzluğa karşı alarm veriyor demektir.
8 7
Baş dönmesi, yorgunluk Vücudunuz susuz kaldığında, kendinizi güçsüz ve sersemlemiş hissedersiniz. Çünkü susuz kalan vücutta, kan miktarı ve basıncı düşler. Bu da başınızın dönmesine ya da yorgun hissetmenize neden olur. Hızlı bir şekilde ayağa kalktığınızda yaşadığınız ani baş dönmesi, vücudunuzun susuzluğa karşı verdiği bir alarmdır. Yeterince su tükettiğinizi düşünüyor ancak bu belirtileri yaşıyorsanız; mutlaka bir hekime başvurmanız gerektiğini unutmayın.
8 8