Cildinizde sebepsiz yere morluklar oluşuyorsa aman dikkat! Hastalık habericisi olabilir! Kanın pıhtılaşmasını sağlayan renksiz kan hücrelerine trombosit denir. Cildinizde sebepsiz oluşan morluklara trombosit hücrelerinin neden olduğunu biliyor muydunuz? Peki trombosit (PLT) düşüklüğü nedir? Trombosit (PLT) düşüklüğü belirtileri nelerdir? Nasıl tedavi edilir? İşte tüm merak ettiğiniz soruların yanıtları elmaelma.com'da.
CİDDİ HASTALIĞA YOL AÇMADAN TEDAVİ EDİLMESİ GEREKİR
Trombositlerin düşük ya da yüksek olması sağlık sorunlarına neden oluyor. Hemogram testleri ile tespit edilen trombositler ciddi bir hastalığa neden olmadan hemen tedavi edilmesi gerekir.
TROMBOSİT (PLT) DÜŞÜKLÜĞÜNÜN BELİRTİLERİ NELERDİR?
Trombosit düşüklüğünün birçok belirtisi vardır. Bunlar; kollarda ve bacaklarda morarmalar, hafif bir darbe ile o bölgenin kızarması,yaralanma sonrası aşırı kanama,diş eti veya burun kanamalarının uzun süre durmaması, dalak büyümesi ve dalağın kanı temizlememesinden kaynaklı şiddetli karın ağrılarının ortaya çıkması,idrarda ve dışkıda kanama gibi belirtilerle kendini gösterir.
TROMBOSİTLER BİRÇOK HASTALIĞA NEDEN OLUYOR
Trombosit sayısı düştükçe iç kanama riski artar. Kalp ritim bozukluğu, yüksek tansiyon, inme ve felç gibi hastalıkların yaşanma riski yükselir. Bazı insanlarda da nadiren de olsa beyin kanamasına hatta ölüme bile neden olabilir.
NASIL TEDAVİ EDİLİR?
Trombosit düşüklüğü kan testi sonucunda ortaya çıkan bir durumdur. Eğer trombosit düşüklüğü vücut sağlığını etkilemeyecek derecedeyse uzmanlar doğal tedavi yöntemleri öneriyor. Örn; domates, portakal, kırmızı meyveler gibi besinler tüketilmesi tavsiye edilir.