Bağışıklık sistemi zaten zayıflamışken, enfeksiyonların bulaşma ihtimalinin fazlalaşması sonbahar, kış döneminde daha sık grip ve nezle salgınlarına yol açıyor. Sonbahar ve kış aylarında en sık görülen hastalıklar bademcik iltihabı, nezle, grip, sinüzit, sonbahar alerjileri ve larenjit.
14 3
Bademcik iltihapları Bademcik iltihaplarının bir kısmı aslında kronik bir hastalığın yeniden alevlenmesi olarak ortaya çıkıyor. Vücut direncinin düşük olması, bu iltihapların tekrarlamasına yol açıyor. Bademcik iltihabının en önemli belirtileri boğaz ağrısı, yutma güçlüğü ve ateş.
14 4
Hastalığın tedavisi için uzman kontrolünde antibiyotik kullanılması gerekir. Özellikle çocuklarda geniz eti iltihapları, bademcik iltihabına neden olabilir. Geniz eti iltihapları genellikle burun akıntısı, geniz akıntısı, buna bağlı olarak da ortaya çıkan öksürük ve ateşle seyrediyor.
14 5
Nezle ve grip Nezle ve grip genellikle halsizlik, hapşırık, sulu burun akıntısı, burunda dolgunluk, yutma güçlüğü gibi ortak semptomlara sahiptir ama farklı virüslerin neden olduğu enfeksiyonlardır. Hapşırık, öksürük, konuşma veya ortak kullanılan eşyalara temas etme yoluyla yayılıyor. Nezle hafif seyreder. Grip ise daha ani başlayan, sıklıkla ateşin daha yüksek seyrettiği bir hastalık. Gripte kas ve eklem ağrıları daha yoğun, ateş ve halsizlik daha belirgin hale gelir.
14 6