Antibakteriyel sabunların bakterileri temizlemede normal sabunlardan bir farkı yok.

Yapılan araştırmalarda antibakteriyel temizleyicilerde bulunan triklosan maddesinin hayvanlardaki hormon salgıları üzerinde düzensizlik yarattığı ve aynı zamanda bu kimyasalın antibiyotik ilaçlara karşı bir direnç oluşturduğu keşfedildi.
21 4

Eğer hala dolabınızdaki diyet gazlı içeceklerden kurtulmadıysanız, dolaptaki şişeleri çöpe atmayı tekrar düşünün.

Kalorisiz tatlandırıcılar üzerine yapılan çalışmalar, bu kimyasalların bağırsaktaki bakteri florasının dengesini bozduğunu ve dolayısıyla metabolizmayı da etkilediğini ortaya koyuyor.

Araştırmacılar bağırsakta artan mikroplar, Tip 2 diyabet, glukoz intoleransı ve yapay tatlandırıcılar arasında bir bağlantı olduğunu keşfetti.
21 5

Tüm koşu ayakkabılarının her 500- 600 metrede bir değiştirilmesi gerekiyor. Eskiyen spor ayakkabıları ayak tabanınıza gerekli desteği sağlayamaz.

Böylece attığınız her adımda kaslarınıza, kemiklerinize ve tendonlarınıza daha fazla yük biner. Bu durum da sakatlık riskinizi arttırır.
21 6

Yiyecek saklamak için kullandığınız kapları gözden geçirin.

Üzerinde "7" ya da "pc" işareti bulunan, şeffaf, sert plastik kaplarınızı atın. "Pc" işareti polikarbonat olduğunu belirtir. Bu tip saklama kaplarında bisfenol A maddesi bulunur ve sağlık için hiç de iyi etkiler yaratmaz. Özellikle çatlamış ve sıyrılmış kaplar, yıkandıkça bu kimyasalı daha fazla dışarı sızdırır.

Yeni plastik kaplar zararlı maddelerlden arındırılarak üretiliyor. Eğer plastik kap kullanacaksanız, yumuşak ve yeni imal edilen ürünlerden olmasına dikkat edin.

Yiyeceklerinizi saklamak için cam kapları tercih etmenizde fayda var.
21 7