Kandida mantarı nelere yol açabiliyor? Bir parça yeseniz bile karnınız şişiyor ve ağrıyorsa, yaptığınız bütün diyetlere rağmen karnınızın şişliğini ve sertliğini gideremiyor, lifli besinler tükettiğiniz halde çoğu zaman kabızlık sorunu yaşıyorsanız, yeme krizlerinize çare bulamıyorsanız sebebi büyük ihtimalle candida maya mantarı olabilir.
10 7
Bağışıklık sistemindeki bozukluğa bağlı başta obezite olmak üzere daha birçok hastalığın başlamasına neden oluyor. Özellikle kadınlarda tekrarlayan idrar yanmaları, vajinal mantar enfeksiyonları, depresif ruh hali, sinirlilik, uyuşukluk, migren türü baş ağrıları, ishal, karında gaz, kabızlık, mide ekşimeleri, buna bağlı boğazda yanma, ağız kuruluğu, sık aft oluşumu, ağız kokusu, kilo verememe veya kilo alamama, ağızda tat bozukluğu, hazımsızlık, el ve ayak tırnaklarında geçmeyen mantar enfeksiyonu, çocuklarda öğrenme bozuklukları, ajitasyon, bebeklerde ishal veya kabızlık yanında popoda kızarıklık ve geçmeyen pişik durumu, ağızda pamukçuk ile kendini gösterir.
10 8
Kandida maya mantarından nasıl korunulur? Bütün vücuda zarar veren mantardan kurtulmak pek o kadar kolay olmuyor. Kandida tedavisi için öncelikle bunlardan uzak durun: -Şarküteri et ürünleri (salam, sosis, sucuk) - Hazır veya katkılı gıdalar - Rafine un ile yapılmış gıdalar. -Şeker içeren gıdalar ve tatlandırıcılar. -Mayalanmış unlu ve nişastalı ürünler - Süt ve su yerine kullanılan şekerli veya asitli içecekler - Her türlü abur cubur gıdalar
10 9
Kandida mantarına karşı bunları tüketin! Tüm sebze ve salatalar, bakliyatlar, zeytinyağı, tereyağı ve Hindistan cevizi yağı, ev yoğurdu, soğan, sarımsak, lahana turşusu, sirke, zeytin yaprağı çayı, zencefil çayı ve su içmeye gayret edin. Tedaviyi desteklemek için eczaneden aldığınız probiyotik takviyeleri de yüksek dozda kullanabilirsiniz. Günlük dozun en az 10 milyar bakteri içermesi gereklidir. Ve Kandida tükürük testini ara ara yapıp gidişatını da kontrol edin.
10 10