Kandida maya mantarı hücre hasarına neden oluyor! Tedaviye cevap vermeyen birçok hastalığın altında kandida mantarı enfeksiyonu düşünülmelidir. Hatta uzun süre tedavi edilemeyen kansızlık, vitamin mineral eksiklikleri ve benzeri durumlardan bile sorumlu olabilir. Çünkü kandida mantarının normalden daha fazla çoğalması sonucu, kandida mantarı bağırsak iç duvarına tutunarak hücre hasarına neden olur. Bu hasar nedeniyle, sindirimi tamamlanmamış yiyecekler de bağırsak iç duvarından geçer ve kan dolaşımına karışır. Bu durum devam ettiği sürece, bağışıklık sistemindeki yanlış algılama nedeni ile besin intoleransı diye bildiğimiz rahatsızlık oluşmaya başlar.
10 5
'Kandida’nın yarattığı büyük tahribat! Kısaca gıda ya da ilaç zannederek aldıklarımız, bağırsağın doğal florasını bozarak bağırsak geçirgenliğini arttırıyor. Bu durumda da, kanımıza karışan sindirilmemiş maddeler, ağır metaller, katkı maddeleri ile birlikte kandida maya mantarı kılcal damarlara kadar ulaşarak organlara zarar vermeye başlıyor. Bağırsaklarından tüm vücuduna geçen ve organlarına büyük zarar veren Candida Albicans maya mantarı ve onun yol açtığı Candiasis (Kandiyasis) hastalığından şüphelenmek pek akıllara gelmez. Kandiyasis hastalığı ile mücadele Almanya’da son on yılda sağlık bakanlığı politikası haline geldi.
10 6
Kandida mantarı nelere yol açabiliyor? Bir parça yeseniz bile karnınız şişiyor ve ağrıyorsa, yaptığınız bütün diyetlere rağmen karnınızın şişliğini ve sertliğini gideremiyor, lifli besinler tükettiğiniz halde çoğu zaman kabızlık sorunu yaşıyorsanız, yeme krizlerinize çare bulamıyorsanız sebebi büyük ihtimalle candida maya mantarı olabilir.
10 7
Bağışıklık sistemindeki bozukluğa bağlı başta obezite olmak üzere daha birçok hastalığın başlamasına neden oluyor. Özellikle kadınlarda tekrarlayan idrar yanmaları, vajinal mantar enfeksiyonları, depresif ruh hali, sinirlilik, uyuşukluk, migren türü baş ağrıları, ishal, karında gaz, kabızlık, mide ekşimeleri, buna bağlı boğazda yanma, ağız kuruluğu, sık aft oluşumu, ağız kokusu, kilo verememe veya kilo alamama, ağızda tat bozukluğu, hazımsızlık, el ve ayak tırnaklarında geçmeyen mantar enfeksiyonu, çocuklarda öğrenme bozuklukları, ajitasyon, bebeklerde ishal veya kabızlık yanında popoda kızarıklık ve geçmeyen pişik durumu, ağızda pamukçuk ile kendini gösterir.
10 8