Notre Dame'ın Kamburu eserindeki Quasimodo karakterinden ismini almış "Beden Dismorfik Bozukluğu" olarak da bilinen Quasimoda sendromu, insanın kendinde aslında olmayan kusurlar bulması ve bundan ötürü fazlasıyla rahatsızlık hissetmesi anlamındadır. Peki bu sendroma sahip kişiler ne tarz düşüncelere sahiptir ve hastalık ne boyutlara ulaşabilir? İşte Quasimodo sendromu hakkında sizler için araştırdıklarımız....
Ayna Karşısında Kusur Arayışı
Kişi kendini sürekli ayna karşısında inceler ve görüntüsünden rahatsızlık duyduğu için kendini başkalarıyla kıyaslayarak veya sürekli beğenmediği bölgesiyle ilgili çevresinden yorum alarak estetik operasyon yaptırmak için cerrahi kliniklerine başvurur.
Takıntılar İntihar Boyutuna Ulaşabilir
Kendisini sürekli inceleyen bu hastalar çirkin olduklarını düşüncesine kendilerini inandırarak kusurlu buldukları bölgelerini takıntı haline getirirler. Takıntı haline gelmiş bu düşünceler kişiyi intihara dahi götürebilir.
Sosyal Medya Kötü Etkileyebilir
"Ben çirkin bir insanım" düşüncesine kendilerini inandırıp, özgüvenlerini de düşüren bu bireyler özellikle yüzlerinde bir kusur bulma eğiliminde olurlar. Günümüzde sosyal medya ile bambaşka bir hale gelen güzellik anlayışı ve insanların tek tip bir görünüme bürünmesi gençlerde bu sendromu tetikleyebilir. Kişinin yaşam kalitesi düşebilir ve kendini eve kapatabilir.