Mesleki olarak kendini geliştir İşyerinde üstlendiğin görev ve sorumluluklar, eğitimini aldığın alanın ve bilgi düzeyinin dışındaysa işi anlamak ve yetiştirebilmek için daha çok enerji harcaman ve zamanla kendini yetersiz hissetmen mümkün. Bu nedenle mesleğine ve sorumluluk alanına yönelik bilgini artırmak için kendini geliştirmeni sağlayacak eğitim almanda fayda var.
10 7
Gerekirse destek iste Tükenmişlik daha çok iş yaşamının sebep olduğu bir sıkıntı olduğu için öncelikli olarak üstlendiğin işin türü, miktarı veya kapasiteni çok aşırı zorlaması durumunda gerekirse destek iste.
10 8
Hayatını sadece işe odaklama İş ve ev hayatının dengesi çok önemli. Bu dengenin bozulması bireyi zamanla tükenmişliğe ve aile içi bölünmelere götürebiliyor. Sadece işe odaklı yaşamayıp iş stresi dışında kendini ortaya koyabileceğin ve rahatlayabileceğin, ruhunu ve zihnini de dinlendireceğin alanlar ve fırsatlar yarat.
10 9
Uzmana başvurmaktan çekinme Uzman Psikolog İrem Sürmez “Tükenmişlikle mücadele etmede gerekli tedbirleri aldıktan birkaç ay sonra buna rağmen kendini mutsuz ve tükenmiş hissetmeye devam ediyorsan psikologdan destek almaktan çekinme. Nasıl ki bir hastalıktan dolayı doğal olarak hekime başvuruyorsan, geçmeyen tükenmişlik hissini de önemse ve çözüm bulmak için mutlaka uzmana başvur” diyor.
10 10