Aklınıza gelen herşeyi yazın
Klinik psikolog John Duffy, ''insanla ilişkiler, düşünceler, durumlar, makale fikirleri... aklıma gelen her şeyle ilgili yazıyorum. Bu süreçte sorunları gerçekten unutturuyor. Kafamızın rahatlamasını sağlıyor. Ve olaylara farklı bir perspektiften bakmamızı sağlıyor'' diye konuşuyor.
Tüm kaslarınızı sıkın
Amerikan psikoterapist Kevin Chapman 1920'de geliştirilen kas gevşeme yöntemini kullanıyor. Fikir çok basit: gerginliklerin ardından gevşeme geliyor. Bu, kaslarınızı 10 saniye sıkmanız ve 20 saniye boyunca gevşeme hissi üzerine yoğunlaşmanız gerektiği anlamına gelir. Toplamda kas gruplarının tamamı için 200 egzersiz var. Her kas grubuna dikkat etmeyi unutmayın.
Doğru tepkiler verin
Psikolog Susan Krauss Whitbourne'un stresli bir durumda izlediği yol, "Durumu değiştiremem, ancak tepkimi değiştirebilirim." Olumsuz bir duruma karşı olumlu bir tepki, stres oluşturmaktan kaçınmanıza yardımcı olur ve hatta bir meydan okuma olarak davranırsanız biraz deneyim kazanmanıza yardımcı olur.
Düşüncelerinizin akışını durdurun
Psikolog Martin Seligman, kafanızı temizlemeye yardımcı olan kolay ve popüler bir yöntem önerir. Ellerinizi çırpın ve durun ''Bu konuyu daha sonra düşüneceğim'' deyin. Kafanıza başka bir sorun takılırsa, bileğinize bir lastik geçirebilir ya da bir çimdik atabilirsiniz. Düşüncelerin döngüsünü durdurmak ve bir süre için bir sorunu ertelemek için böyle numaralar kullanabilirsiniz. Sonrasında egzersiz yapabilir ya da dikkatinizi başka bir şeye verebilirsiniz.
Yapamam demeyin
Psikoterapist Amy Przeworski, stresli durumlarda dikkati başka şeylere yönlendirmeyi öneriyor. Okuyun, çizin, pişirin, egzersiz yapın. -ne olursa olsun mutlu olursunuz. İş yok, sorumluluk yok, olumsuz düşünceler yok, üzülmenizi sağlayacak hiçbir şey olmamalı.