Öfkenizi ifade edin Sinirlendiğiniz zamanlarda susmanın, sıkıntınızı içinize atmanın size hem bedensel hem de psikolojik olarak zarar verdiğini bilin. Yapılan birkaç araştırmada meme kanserinin öfkesini ifade etmeyen kadınlarda daha sık görüldüğü saptanmış. Yaşanmayan bir duygu bitmez. Kadınların öfkelendikleri konuları kızdıkları kişiyle, yakınlarıyla konuşmaları, kendilerini ifade etmeleri hem konunun çözülebilmesi açısından bir adım atmış olmalarını sağlıyor hem de omuzlarındaki yükü hafifletiyor.
9 3
Evde iş paylaşımı yapın Bazı erkekler kendi kendilerine yardım önerisinde bulunup, partnerlerine yardım edebilir. Bazı erkeklerin ise yardım etmek akıllarına bile gelmez, kadının ne kadar zorlandığını fark etmezler, bazen de bilemezler. Böyle durumlarda partnerinizden yardım istemeniz gerekir.
9 4
Çocuk bakımında sorumluluk verin Çocuklara bakmak, onlarla ilgilenmek kadınların görevi olarak görülür ama çocukların babalarının da ilgi ve sevgisine ihtiyaçları olduğunun unutulmaması gerekir. Çocuk bakımı sorumluluğunu sadece anneye yüklemek hem anne hem de çocuk için sağlıksız sonuçlara yol açar. Eşinizin de çocuklarınızla yakından ilgilenmesini sağlayın, çocukla ilgili konularda görev paylaşımı yapın.
9 5
Suçluluk hissine kapılmayın Kültürümüzdeki kalıplaşmış cinsiyet rollerinin beslediği yüksek beklentiler karşısında kadınların bazıları kendilerini bütün bu beklentileri karşılamak zorunda hisseder. Bu kadınlar kendilerinden önce eşlerinin önceliklerini, rahatını gözetir. Bütün bu sorumluluklara tek başına yetişmek çok zor olduğu için de bu kadınlarda zamanla yetersizlik, değersizlik ve suçluluk hisleri görülebilir. Yetişemediğiniz işler için suçluluk hissine kapılmayın, her şey tam olmaz.
9 6