Hayata karşı hevesiniz kalmadıysa Her şey seni sıkıyorsa, hiçbir şey seni heyecanlandıramıyorsa, aklına en ufak pozitif bir düşünce bile gelmiyorsa, tükenmişlikle yüz yüzesin demektir. Bu duruma acilen müdahale etmeniz gerektiğini bilmelisiniz. Özellikle ofiste başka insanlarla sık tartışma yaşama noktasına gelmişseniz, olası olumsuz bir durumda kavgadan kaçınmalı ve hemen yakın bir arkadaşınızla sohbete dalmalısınız. Kötü duygularınızı iyi duygular takviye ederek dengelemelisiniz.
7 3
Fiziksel yorgunluk Sırt ağrıları, göz ağrısı ya da baş ağrısı… Tüm bu acılı haller vücudunuzun artık mola istediğinin işaretleri. 2011’de University of South Florida’da yapılan bir araştırma, stresli koşullarda yaşayan insanların vücutlarının, enfeksiyonu tetikleyen ve acıya olan duyarlılığı artıran kimyasallar salgılamayı artırdığını ortaya koyuyor.
7 4
Sürekli hata yapıyorsanız Kronik stres kişiyi sürekli olarak hata yapmaya iter. Çalışmalar gösteriyor ki, özellikle tıp alanında çalışanlar stres altındayken daha fazla hata yapmaya eğilimli. Eğer önemli bir proje üzerinde çalışıyorsanız, çalışmanın bitiminin hemen ardından kendinizi tatille ödüllendirmelisiniz.
7 5
En ufak sorunda çileden çıkıyorsanız Kimse bir diğerinin hatasını telafi etmek zorunda değil. Ancak hayat bizi çoğu zaman böylesi bir zorunlulukla baş başa bırakabilir. Normal şartlar altındayken, sorunlarla başa çıkma konusunda sıkıntı çekmeseniz de, yoğun stres altında bir süreç geçirdiğinizde en ufak sorunlar bile sizi delirtebilir. Bu gibi durumlarda hem hata yapma payınız artar hem de insanlarla olan ilişkiniz zarar görmeye başlar.
7 6