Psikolog Mehmet Başkak’ın araştırmanın sonuçlarıyla ilgili değerlendirmesi ise şöyle: “Kirpiklere maskara, yüze kapatıcı ya da allık sürmek bir kadının sadece görünüşünden duyduğu memnuniyet seviyesini artırmıyor, makyaj yapmak aynı zamanda bir kadının kişiliğiyle ilgili başkalarının algısını da önemli ölçüde değiştirebiliyor.
10 8
Bununla birlikte karşıdaki kişinin cinsiyetine göre makyaj yapmış kişi hakkındaki izlenim değişiklik gösterebiliyor. Daha güzel görünmek ya da kusurları gizlemek için yapılan makyaj, arzu edilenin tam tersi bir etkiye, bir kusura dönüşebilir. Sosyal konumumuz, bulunduğumuz bağlam kıyafetlerimizi, iletişim tarzımızı belirlediği gibi makyajı da belirlemelidir. Örneğin iş mülakatlarında belli bir pozisyon için başvuran bir kadının çok ya da az makyaj yapmış olması onun lehine ya da aleyhine işleyebilir.
10 9
Tabii ki, bir kadının kişiliği dış görünüşünden ve çekicilik düzeyinden ibaret değildir. Ama yine de bir kadının dış görünüşü, başkaları tarafından onun yetenekli, baskın, çekici algılanmasında önemli ölçüde rol oynuyor. Elbette iş dünyasında gerçek ve uzun vadeli başarı istiyorsak, sahip olduğumuz yetenekler, zeka ve tecrübemiz, kusursuz bir göz makyajı yapmaktan ya da ışıltılı rujlar sürmekten çok daha önemlidir.
10 10