İlk olarak 1990'lı yıllarda Japonya'da ortaya çıkan bu rahatsızlık tam olarak teşhis edilemediğinden dolayı uzun bir süre kalp kirizi ile karıştırılmıştır. Daha sonra doktorlar bu hastalığın kalp krizi olmadığını ve farklı bir hastalık olduğunu ortaya koymuşlardır. Aşırı duygusallık sonucu ya da ağır bir depresyon sonrası ortaya çıkan bu sendrom kişinin gündelik hayatını oldukça olumsuz etkilemektedir. Hemen hemen kalp krizi belirtileri ile aynı olan kırık kalp sendromunun belirtileri neler? Kırık kalp sendorumu nasıl tedavi edilir? İşte kırık kalp sendromuna dair tüm merak edilenleri sizler için araştırdık.
MENAPOZA GİRMİŞ KADINLARDA DAHA FAZLA GÖRÜLÜYOR!
Kırık kalp sendorumu duygusal bir rahatsızlıktır. Kırık kalp sendorumu bazı belirtilerle ortaya çıkmaktaıdr. Bunlar; Baş dönmesi, soğuk terlemeler, nefes almada zorluk çekme ve göğüs ağrısıdır. Bu sendroma yakalanma olasılığı menapoz dönemine girmiş kadınlarda daha fazla görülmektedir.
KIRIK KALP SENDROMUNUN BİRÇOK BELİRTİSİ BULUNUYOR
Sol kolun altında ağrı hissetme,kalbin sürekli sıkışması, nefes darlığına bağlı göğüs ağrısı, yorgunluk ve stres, vücut hareketlerinde dengesizlik,yalnız kalma korkusu, her an ölecekmiş gibi korku yaşanması gibi belirtilerle ortaya çıkan bir rahatsızlıktır.
NASIL TEDAVİ EDİLİR?
Kırık kalp sendorumunu atlatmanın en önemli yolu aile ve arkadaş çevresinden destek almaktır. Bunun yanı sıra kişilerin beslenmelerine de özen göstermeleri gerekir. Yemek öğünleri kesinlikle atlanmamalıdır. Meyve ve sebze yemeye de ağırlık verilmelidir.
Bu sendromu atlatmak istiyorsanız mutlaka her gün günün belirli bir saatinde yürüyüş yapmalısınız. Ve eğer durumunuzun ciddi olduğunu düşünüyorsanız mutlaka psikolojik destek almanız gerekiyor.