İkinci isim zeki imajı veriyor Southampton Üniversitesi'nden Wijnand A.P. Van Tilburg'un, European Journal of Social Psychology'de yayınlanan araştırması, bundan önce yaptığı 7 araştırmayı da dahil ederek şöyle diyor: Bir kişi ikinci isim kullandığında, entelektüel birikimi, güvenilirliği ve zeka düzeyi konusunda daha güvenilir bir imaj çağrıştırıyor. Örneğin Einstein'ın görelilik teorisi üzerine yazılan aynı makalenin 'David Clark' ve 'David F. Clark' imzalarıyla yayınlanması durumunda, David F. Clark daha ikna edici geliyor. Hatta, ikinci ismini bu bulgulara dayanarak kullanmayı sürdüren çok sayıda insan ve siyasetçi var.
11 4
Uzun ve ağdalı cümlelerin etkisi Günümüzde basitleştirilerek ve sonuca vurgu yaparak anlatılabilmiş cümle ve fikirler, ilk izlenimde daha zekice bulunuyor. Princeton'da yapılan çalışmalara göre, cümlelerin gereksiz yere iddialı, uzun, ağdalı sözcük ve ifadelerle uzatılmasının kişilerin üzerinde bıraktığı etki, 2012 yılı öncesine göre çok olumlu değil.
11 5
Yazıp çizerek anlatmanın etkisi Araştırmacılar, konunun kağıt üzerinde grafik ve figürlerle anlatılmasının kişiyi daha zeki gösteren önemli bir etken olduğunu söylüyor. Hatta yalnızca karalamalardan ibaret olduğu durumlarda bile, karşımızdaki kişinin hem konuya hakimiyetine, hem de zekasına dair kafalarımızda daha olumlu bir algı oluşuyor.
11 6
Konuşmada sözcük vurgulamak Vurgulu konuşma karşımızdaki kişide genel olarak daha enerjik, hakim, bilgili ve zeki olduğumuz imajını bırakıyor. Bunun yanı sıra, konuşmada ani verilen es'ler ise merakımızı cezbedip, daha dikkatli dinlememize yol açıyor.
11 7