Vücudumuzda kendi hormonlarımızın sahtesi görevi görerek tehlike oluşturur. Ayrıca öğrenme ve davranış üzerine olumsuz etkileri mevcuttur saldırganlığı arttırdığı ve öğrenmeyi güçleştirdiği görülmektedir.
9 6
Vücutta yarattığı hasar Plastiklerdeki mevcut bu ham maddeler obeziteye yol açar. Diyabet, astım kalp damar hastalıkları ve karaciğer hasarına neden olabilir. Kadınlarda meme erkeklerde prostat kanseri riskini arttırmaktadır.
9 7
Plastiklerdeki bu toksik hammaddeler vücuda girer ve vücutta yağ dokusuna depolanır ve uzun süre atılamayarak birikir. Plastikteki toksik maddeler gıdalara geçmeye eğilimlidirler bu zamanla olur ve ısı ile hızlanır.
9 8
Cam şişe ve kaplar kullanılmalı -Plastik kapları buzdolabına koymayın. -Arabada bırakılan pet şişelerdeki suları tüketmeyin. -Eve alınan damacanalardaki suyu hemen cam kaba boşaltın. -Cam biberon kullanın. -Sıcak çay, kahve gibi sıvıların sunulduğu plastik bardak ve plastik karıştırıcıların kullanımı yasaklanmalıdır. -Plastik kapları mikrodalgaya koymayın. -Plastik kapları bulaşık makinesinde yıkanmayın. -Plastikler sert deterjanlarla yıkanmamalıdır. -Tüm gıdaların tüketiminde cam şişe ve kaplar kullanılmalıdır.
9 9