Leblebi diyet uygulanırken ara öğünlerde kurtarıcı olabilir. Bir kâse sarı veya beyaz leblebi yanına kuru üzüm, kuru kayısı, hurma ve kuru erik gibi kurutulmuş meyveler ekleyerek, hem tatlı ihtiyacınızı giderebilir hem de uzun süre tok kalabilirsiniz. Bir başka alternatif de bir avuç içi kadar leblebiyi bir su bardağı ayran ile beraber tüketebilirsiniz. Bu hem doyurucu, hem zayıflatıcı, hem de sağlık açısından yararlı kombinasyon olacaktır. Leblebi A,C ve E vitaminin yanısıra kalsiyum, demir, bakır, potasyum ve yüksek miktarda sodyum içeriyor. Leblebinin sağlık açısından birçok faydası bulunuyor. Leblebinin mideyi koruyan, östrojen hormonunu dengeleyici, kolesterol düşürücü ve öksürüğü kesici faydaları bulunuyor.
5 3
Sindirim sistemi başta olmak üzere saç, cilt, böbrek ve kalp sağlığı gibi pek çok alanda faydalı bir besin. Uyku problemlerine karşı iyi gelir. Amino asitler, triptofan ve serotonin açısından zengin olan leblebi, uyku sorunu olan kişiler için faydalı. Akşam yatmadan önce bir miktar leblebi tüketimi derin bir uyku çekmenize yardımcı olabilir.Leblebinin içerdiği amino asitler, triptofan ve serotonin gibi madde ve diğer bileşenler sinir sistemi sağlığı açısından da önemlidir. Özellikle stres ve depresyon sorunlarının giderilmesine yardımcı olabilir. Stresten kaynaklanan kötü düşüncelerden alı koyduğuna inanılır.
5 4
Günlük olarak 2-3 fincan leblebi kötü kolesterol seviyesini sağlıklı düzeyde tutmaya yardımcı olabilir. Bu özelliği sayesinde leblebi kalp krizi ve felç, inme gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltır. Aşırı tüketilmediği takdirde sağlık açısından hiçbir dezavantajı olmayan leblebinin aşırı tüketiminde ise oluşabilecek yan etkileri ise şöyle: -Hassas bünyeye sahip olan kişilerde aşırı leblebi tüketimi ile gaz problemi oluşabilir. -İçeriğinde bol miktarda lif barındıran leblebi, bağırsaklarda şişkinliğe yol açabilir. -Yine aşırı tüketime bağlı olarak kabızlık sorunu yaşanabilir.
5 5