Lavantanın insan sağlığına olan faydalarını biliyor muydunuz? Kozmetik sektöründe oldukça fazla kullanılmaya başlayan bu yağ, eski çağlardan beri alternatif tıpta kullanılmaya başlanmıştır. Peki lavanta yağının faydaları neler? Nerelerde kullanılır? Ne işe yarar? Lavanta yağına dair tüm merak ettiklerinizi içeriğimizde bulabilirsiniz.
Lavantalar temmuz ayında toplanmaya başlayan, oldukça hoş bir görünüme sahip olan bitkilerdir. Genellikle kozmetik ve ilaç sektöründe kullanılan bu bitkinin sakinleştirici bir özelliği de bulunmaktadır. En yaygın faydası ise depresyona iyi gelmesindedir. Psikolojik sorunların riskini azaltan lavata bu tarz ruhsal problemlerin giderilmesine yardımcı olmaktadır.
BOĞAZ ŞİŞKİNLİĞİNE İYİ GELİYOR
Mevsim geçişlerinde yaşanan üstü solunum yolu enfeksiyonuna bağlı ortaya çıkan iltihaplanmayı vücuttan atar. Ayrıca boğaz şişkinliği ve yutkunma zorluğu içinde birebir fayda sağlar.
ÇOK GÜÇLÜ BİR ANTİOKSİDANDIR
Lavanta kadar yağıda oldukça etkilidir. Lavanta yağı oldukça güçlü bir antioksidandır. Bu özelliği sayesinde vücutta bulunan zararlı hücreleri idrar yoluyla atılmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda böbreklerde oluşan taş oluşumunu da engellemektedir.
DOĞAL PARFÜM ELDE EDİLEBİLİR
Kozmetik ürünlere alerjisi olanların lavantayı kullanarak doğal parfüm elde edebilir. Aynı zamanda dudak koruyucu, cilt yanığı ve güneşin ciltteki zararlı etkilerini yarı yarıya indirir.
LAVANTA YAĞI NERELERDE KULLANILIR?
Lavanta yağını eğer yatmadan önce bir bardak suyun içerisinde damlatırsanız rahat bir uyku çekebilirsiniz. Özellikle uyku problemi yaşayan kişiler için önerilmektedir. Bunun yanı sıra strese ve yorgunluğa da iyi geldiği bilinmektedir.
Banyo yaparken kullanılan suya eklendiğinde vücut ağrılarını azaltır. Düzenli bu uygulamada kan basıncı dengelenir.
Lavanta yağı aynı zamanda güvelere karşı da birebirdir. Hoş bir koku bırakmasının yanı sıra güvelere karşı kalkan görevi görmektedir.
Lavanta yağının bir diğer özelliği ise kas ağrılarını dindirmesindedir. Yapmanız gereken tek şey, ayak tabanınıza ve ensenize sürüp dinlenmek. Buradaki ödem oluşumununda azalmasına yardımcı olacaktır.