Sarımsak antibakteriyel ve mantar önleyici özelliğe sahip.

Bakteri ve mantarlara karşı tedavi edici gücünü içerdiği sülfür bileşiminden alıyor. Sarımsakta bulunan sülfür bileşenleri bir antioksidan gibi hareket ederek kardiyovasküler fayda sağlar.
Haftada en az 6 diş sarımsak tüketmek sizi kolorektal, mide ve prostat kanserinden korur.

Her gun yediklerinizin arasına bir diş sarımsak ekleyerek, sarımsağın faydalarından yararlanabilirsiniz.

Öneri: Sarımsağı doğrayın ya da ezin ve 10 dakika şifalı içeriğini yayması için bekleyin. Daha sonra salata ve diğer yiyeceklerinizin içine katabilirsiniz.
8 3

Zeytinyağının en büyük faydası, içerdiği tekli doymuş yağ asitleri sayesinde kötü kolesterol seviyesini düşürmek ve iyi kolesterol seviyesini de yükseltmektir.

Zeytinyağı aynı zamanda fenol adı verilen ve arter duvarlarını kolesterol birikmesinden koruyabilen antioksidanlar açısından da oldukça zengindir.

Her gun düzenli olarak 1 yemek kaşığı zeytinyağı tüketmek kalp sağlığınıza oldukça faydalıdır. Zeytinyağını yemeklerinize katarak tüketebilirsiniz.

Öneri: Zeytinyağınızı alırken, soğuk baskı, işlenmemiş zeytinyağı ya da yarı işlenmiş zeytinyağı olmasına dikkat edin.
8 4

Brokoli pişerken kokusuyla kendini belli eden sülforafan gibi sülfür bileşenleriyle 1 numaralı kanser savaşçısı olmaya aday.

Bu bileşenler genlerimize , kansere neden olan maddeleri arındıran enzimlerin daha fazla üretilmesi mesajını gönderiyor.

Daha fazla brokoli yiyerek göğüs kanseri, akciğer kanseri ve diğer tüm kanser türlerine karşı kendinizi koruma altına alabilirsiniz.

Peki brokoliyi ne kadar tüketmeliyiz? Yarım kase haşlanmış brokoli günde 1,5 porsiyon meyveye eşittir ve dilerseniz her gün tüketebilirsiniz.

Öneri: Brokolinizi pişirirken haşlamak yerine buharda pişirmeyi deneyin, böylece sağlıklı bileşenleri ısının etkisiyle kaybolmayacak.
8 5

Yoğurt, kemik oluşumunun temel taşı olan kalsiyum açısından oldukça zengin bir besindir.

Fakat asıl gücünü probiotik olarak adlandırılan bakterilerden alır. Probiyotik bakteriler, yoğurdun içindeki zararlı bakterilerin çoğalmasını önler.
Daha fazla yoğurt yemek iltihaplı bağırsak hastalıkları, ülser, idrar yolu enfeksiyonları ve vajina mantarlarına karşı koruyucu bir etki sağlar.

Günde bir kase az yağlı yoğurdu (canlı bakteri kültürlü) yemek bu faydalar açısından yeterli olur.

Öneri: Tavuk ve etlerinizi pişirmek için un veya mısır ununa bulamadan önce yumurtaya buluyorsanız, bu yumurtaya mutlaka yoğurt da ekleyin. Bu şekilde yemeğiniz daha sağlıklı ve faydalı olacak.
8 6