"Sakızın sindirimi yıllar alır" Yuttuğunuz sakızın yıllarca midenizde kalacağını düşünebilirsiniz. Çünkü sakız ağzınızda ve midenizde diğer gıdalar gibi parçalanmaz. Ancak ‘sakızın sindiriminin yıllar alacağı’ iddiasında bir doğruluk payı yok. Sindirim sistemi, içinden geçen her şeyi beraberinde taşır, yararlı olanları sindirir ve diğer kısmı atar. Diğer besinlerde olduğu gibi 24 saat içinde olmasa da birkaç gün içinde sakız, dışkıyla beraber vücuttan atılır.
11 8
"Sigara tüketimi mideyi rahatlatır" Sigaranın mideyi sakinleştirdiğinin düşünülmesinin aksine, aslında sigara mide ekşimesini artırabilir. Nikotin alımı yemek borusu ile mide arasındaki kapakçık olan ‘özofagus sfinkteri'nde gevşemeye neden olur ve bu da sindirime yardım eden mide asitlerinin yemek borusuna kaçmasına, dolayısıyla reflüye neden olabilir. Ayrıca nikotin, midenin koruyucu bariyer mukozası üzerinde tahrip edici etkiye neden olur.
11 9
"Mide yanmasına karşı oturarak uyumak gerekir" Oturarak uyumanın mide yanmasını sabaha kadar geçireceğine dair herhangi bir tıbbi kanıt yok. Tamamen dik oturarak uyumak değil; ancak gece yatarken başınızın altına koyacağınız ek bir yastık ile rahat uyuyabilirsiniz. Yine de mide yanmasının kesin çözümü için doktorunuza danışmanız gerekir.
11 10
“Grip ve soğuk algınlığında antibiyotik kullanmak gerekir” Grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara virüsler neden olur. Virüsler, bakteri olmadığı için antibakteriyel ilaçlarla yok edilmeleri mümkün değil. Ancak mikrobik durumlarda kullanılması gereken antibiyotiklerin bu denli gelişigüzel kullanılması mikropların bu ilaçlara direnç geliştirmesine neden olur. Bu da ihtiyaç duyulduğunda kullanılması gereken antibiyotiklerin etkisiz kalmasına yol açabilir. Kaynak: Acıbadem/Hayat
11 11