Kulaklık kullanmanın zararları tehlike saçıyor! 

Kulaklık takmanın zararları nelerdir? Uzmanlar uyarıyor, kulaklık denerken sağlığınızdan olmayın! İşte nedeni! 

Kulaklık kullanmanın zararları tehlike saçıyor! 

Teknoloji marketlerine gidipte kendini kaybetmeyen bir genç yoktur herhalde. Cep telefonları, bilgisayarları ve kulaklıkları mikrop bulaşma olasılığını hiç düşünmeden deneyip dururlar. Fakat uzmanlar, tam da bu noktada dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarıyor. Başkasının kulaklığını takmak tehlike saçıyor. Başkasının kulaklığını takmanın ne gibi zararları olabilir? Gelin içeriğimize beraber bakalım! 

EVCİL HAYVAN BESLEYENLERDE RİSK FAZLA

Kedi ve köpeklerde çok fazla bulunan akarlar, insanlar için zararlı ve alerjik canlılardır. Evinde kedi veya köpek besleyen bir kişinin kulak kirlerinde yaygın olarak akar bulunur. Eğer siz o kişiyle aynı kulaklığı kullanırsanız, bu gözle görülmeyen canlılar kolaylıkla sizin de kulaklarınıza bulaşır.

GÖZLE GÖRÜLMEYEN CANLILAR KULAĞINIZA BULAŞABİLİR 

Bunun yanı sıra bu kulaklığı farkında olmadan hamamböceği yumurtalarıyla yaşayan bir kişiylede paylaşabilirsiniz. Onun kulağındaki bu yumurtalar da size rahatlıkla bulaşabilir

KULAKLIĞINIZI VERDİĞİNİZ KİŞİYE DİKKAT EDİN 

Kulağında mantar bulunan bir kişiyle asla kulaklığınızı paylaşmamalısınız. Aksi halde bu mantarlar da adeta grip gibi kolaylıkla size de bulaşabilir. Ayrıca gripli bir kişinin kulaklığını kullanırsanız, hastalanıp yatağa düşmeniz kaçınılmazıdır. Bu nedenle kullandığınız kulaklıkları sık sık temizleyin ve mümkünse üzerinde tek kullanımlık kılıflar olanları tercih edin.

YANAĞINIZDA  ŞİŞME VARSA DİKKAT!

Kabakulak genellikle çocuklarda görülen bir rahatsızlıktır. Ağız, boğaz ve burundan mukus ve tükürük yoluyla bulaşmaktadır. Virüslü bir kişi, öksürerek ve hapşırarak hastalığını havadan diğer insanlara bulaştırabilir. Bunun yanı sıra, virüslü kişinin ellerini yıkamadan kullandığı ortak nesnelerden de geçebilir

KABAKULAĞIN BİRÇOK BELİRTİSİ BULUNMAKTADIR 

Kabakulağın birincil belirtisi; yanakların şişmesine sebep olan şişmiş tükürük bezleridir. Diğer belirtiler ise şunlardır; yüzün bir veya iki tarafında şişmiş tükürük bezlerinde ağrı, çiğnerken veya yutarken ağrı, ateş,baş ağrısı, kas ağrıları, yorgunluk,iştah kaybı gibi semptomlara neden olmaktadır. 

ERİŞKİN ERKEKLERDE TESTİS İLTİHABI

Hastalığa yakalanan erişkin erkeklerin yüzde 20’sinde testis iltihabı ve erişkin kadınların yüzde 5’inde  yumurtalık iltihabı görülebilir. Yanakta şişlik başladıktan sonra çocukları 5 gün okuldan ve kreşten uzak tutmak gerekir. Çocuğunuz veya yakınınız kabakulağa yakalandıysa, burun salgılarıyla kirlenmiş ve virüslü eşyaları uygun olarak temizleyip ve yıkayın. Kısacası kullandığınız kişisel eşyalarınızı bir başkasıyla kullanmamaya özen gösterin. Zira bu davranış hastalıklara davetiye çıkarmaktadır. 

Yorumlar