Güneşli havada gözlerini açamaz İri gözün yanı sıra bebeklerde glokomun en önemli belirtilerinden biri de, ışıklı ve güneşli havada gözlerini açamamaları. Ancak pek çok anne baba bu belirtilerin de bir hastalığın habercisi olabildiğinden habersiz. Çocuklarda böyle bir şikayet gözlemlenmesi durumunda ebeveynler bir hekime başvurmalı. Ailelerin en fazla dikkatini çekebilecek bulgular arasında, gözlerin sulanıp akması, gözün saydam tabakalarının grileşip matlaşması yer alıyor.
5 3
Glokom her yaşta ortaya çıkabilir Glokom sinsice ilerlediğinden kişinin görme yeteneğindeki kaybı çok yavaş oluşuyor. Bu nedenle en son aşamaya geldiğinde anlaşılabiliyor. Glokom her yaşta ortaya çıkabiliyor. Ailesinde glokom olanlarda risk 6 kat artıyor. Çocukluk çağında oluşan glokomda genellikle cerrahi tedavi uygulanırken, göz kanalında delikçik açılıp sıvının dışarıya akmasıyla tansiyon normale dönüyor ancak buna karşın bazen ikinci ve üçüncü ameliyatlar da gerekebiliyor.
5 4
Glokom tedavisi Glokom hastalarının hayat boyu belirli aralıklarla hekime muayene olmaları gerekiyor. Muayene sıklığı başlangıç glokomda 6 ayda bir iken, ilerlemiş olgularda bu süre 2 aya kadar inebiliyor. Yetişkinlerde; ilk basamakta ilaç tedavisi uygulanıyor. Damlanın yeterli olmadığı, damlaya rağmen görme siniri hasarının ilerlediği olgularda ise lazer ve ameliyat seçenekleri uygulanıyor.
5 5