Sağduyu bozukluğu: Uygunsuz bir şekilde fazla para harcamak ve banyo yapmaktan kaçınmak gibi kendi bakımını ihmal etmek. Görsel algılamada zorluk çekmek: Ayna yanından geçerken kendi görüntüsünü başka bir insan olarak algılamak.
12 8
Sosyal yaşamda içe kapanmak: Daha önce gittiği sosyal etkinlikleri bırakmak, arkadaşlarla görüşmeyi kesmek. Kişilik ve ruh hali değişiklikleri yaşamak: Depresif, huzursuz, gergin olmak, kolayca sinirlenebilmek veya ağlayabilmek. Çevresindeki insanlardan kuşkulanmak ve onları aldatma veya hırsızlık gibi olaylarla suçlamak.
12 9
Alzheimer’a karşı 5 önlem Alzheimer’in hızlı ilerlemesini durduracak bazı yöntemler mevcut. Kişi zihinsel performansını ne kadar çok geliştirirse Alzheimer’a yakalanma riski de düşüyor. Alzheimer riskini önlemek için yapmanız gerekenler: Alzheimer’a dur demek için elinizden kitap düşürmeyin. Bol bol kitap okuyun ve bulmaca çözün.
12 10
Alzheimer’da en iyi yol zihni çalıştırmaktır. Bunun için de rutin alışkanlıklarınızın dışına çıkmanız önemli. Örneğin; işe her gün aynı yoldan değil, farklı yollardan gidin. Yeni hobilerle Alzheimer’ı yavaşlatabilirsiniz (müzik aleti çalmak, resim yapmak, yabancı dil öğrenmek gibi.)
12 11