Eşyaların yerini kaybetmek: Sık sık eşyaların yerlerini kaybetmek veya eşyaları yanlış yere koymak. Örneğin gözlüğünü buzdolabında bulmak ve oraya nasıl geldiğini hiç hatırlayamamak (kayıp eşyaları bulmak için geriye dönüp iz sürememek). Zaman ve yer bilgilerini karıştırmak: Mevsimleri karıştırmak, haftanın hangi günü olduğunu, hangi ayda olduğunu bilememek, farklı bir semt veya şehre gittiğinde eskiden yaşadığı yerde olduğunu düşünerek ona göre hareket etmek (Köşedeki fırından ekmek almaya gitmek gibi)
12 7
Sağduyu bozukluğu: Uygunsuz bir şekilde fazla para harcamak ve banyo yapmaktan kaçınmak gibi kendi bakımını ihmal etmek. Görsel algılamada zorluk çekmek: Ayna yanından geçerken kendi görüntüsünü başka bir insan olarak algılamak.
12 8
Sosyal yaşamda içe kapanmak: Daha önce gittiği sosyal etkinlikleri bırakmak, arkadaşlarla görüşmeyi kesmek. Kişilik ve ruh hali değişiklikleri yaşamak: Depresif, huzursuz, gergin olmak, kolayca sinirlenebilmek veya ağlayabilmek. Çevresindeki insanlardan kuşkulanmak ve onları aldatma veya hırsızlık gibi olaylarla suçlamak.
12 9
Alzheimer’a karşı 5 önlem Alzheimer’in hızlı ilerlemesini durduracak bazı yöntemler mevcut. Kişi zihinsel performansını ne kadar çok geliştirirse Alzheimer’a yakalanma riski de düşüyor. Alzheimer riskini önlemek için yapmanız gerekenler: Alzheimer’a dur demek için elinizden kitap düşürmeyin. Bol bol kitap okuyun ve bulmaca çözün.
12 10