İdrarın dayanılmayacak kadar kötü kokması tehlikeli olabilir. Her zamanki gibi beslenmenize ve yeterince su içmenize rağmen idrarınızın kokusuna siz bile katlanamıyorsanız, vücudunuzda bir enfeksiyondan şüphelenilebilir. Böbrekleriniz doğru işlemiyor olabilir. İdrarın güzel kokması da iyi bir şey sayılmıyor. İdrara karışan glukoz hoş kokulara sebep olabilir. Ancak bu karışımın sebebi şeker hastalığına dayanıyor olabilir. Tükettiğiniz besinler idrarınızın çok ama çok kötü kokmasına sebep olabilir.
10 7
Kahve ya da sarımsak tüketiminiz idrarınızın kokusunu etkiler. Fakat yeterince su içiyorsanız yedikleriniz kendini belli etmez. Kuşkonmazda bulunan asitler herkesin idrarında aynı kokuyu yaratır. Gülerken ya da hapşırırken altına kaçırma tıp dünyasında ''stres üriner inkontinans'' olarak adlandırılıyor. Birkaç egzersizle kaslarınızı güçlendirerek üstesinden gelebileceğiniz bir durum. İdrar kaçırma yaşça olgun kadınlarda daha sık görülür. Erkeklerde ise prostat problemi olmadığı sürece idrar kaçırma sorunuyla çok sık karşılaşılmıyor.
10 8
İdrarını tutmak zorunda kalmayan insan yoktur herhalde. Fakat bu genellikle tehlikeli bulunmuyor. Tuvalete vaktinden biraz geç gitmek sağlığınızı berbat etmez. Ama yine de sırası gelince tuvalete gitmek tutmaktan iyidir. Çünkü idrarınızı tutmak enfeksiyonlara da sebep olabilir. İdrar yapınca vücudunuz atık maddelerden kurtulur, siz de rahatlarsınız.
10 9
Yaşlandığımızda idrarın hızı ve gücü düşüyor. İdrar yolu daralmalarının tespiti için uygulanan yönteme üroflov deniliyor. Bir kabın içine idrar veriliyor ve bilgisayar bu idrarın hızını ölçüyor buna göre idrar yolunda darlık olup olmadığına karar veriliyor. Normal değerler cinsiyet ve yaşa bağlı olarak değişiyor. Ancak erkeklerde idrar akımı yaşla birlikte azalırken, kadınlarda çok fazla değişim göstermiyor. Bir hastada normal olmayan değerler tedavi edilmesi gerekirken, başka bir hastada tedaviye ihtiyaç duyulmayabilir.
10 10