Genel kanı günde en fazla 2 kez kahve içmenin iyi olduğu yönünde olsa da yapılan son araştırmalar günde 6 fincan kahve içen insanların daha uzun yaşadığını ortaya koydu.
İngiltere'de sayıları yarım milyona yaklaşan orta yaşlı ve yaşlı insanın kahve içme alışkanlıkları araştırıldı. Sonuçları göre gün içinde çok fazla kahve içen insanların ölüm yaşları daha büyük çıktı. Günde 6 yada 7 fincan kahve içenlerin bir hastalıktan ölme olasılıkları da yüzde 16 az çıktı. Araştırmalar uzun süredir kahvenin kalp hastalıkları, kanser, diyabet ve depresyonla mücadele için iyi bir araç olduğu görüşünde. Ancak fazla kahve tüketimine yine de uzmanlar biraz mesafeli duruyor. Çünkü aşırı kafein alımı vücutta hızlı kalp atışı, kas titremeliri ve yüksek uykusuzluk nedeni olabiliyor.
Maryland Ulusal Sağlık Enstitüleri'nden Dr Erikka Loftfield şöyle diyor:
“Kahve içilmesi, günde sekiz veya daha fazla bardağı içenler ve daha yavaş ya da daha hızlı kafein metabolizması gösteren genetik mutasyonları olanlar da dahil olmak üzere ölümle ilişkiliydi. Bu bulgular, kahve-mortalite birlikteliğinde kafein olmayan bileşenlerin önemini ortaya koymakta ve kahve içmenin sağlıklı bir diyetin bir parçası olabileceğine dair daha fazla güvence sağlamaktadır.”
İÇTİĞİNİZ KAHVENİN NİTELİĞİ ÖNEMLİ
Araştırmacılar içilen kahvenin niteliğinin de sonuçları etkilediği görüşünde. Kaliteli kahve tüketenler kahvenin faydalarından faydalanan kesim. Ancak endüstriyel hale gelmiş granül kahveler diyabet, kilo alımı gibi başka sorunlara neden oluyor.