Ardından bulgular, göğüslerinde kitle bulunmayan 23 kadından alınan örnekler ile karşılaştırıldı. Kanserli doku ile sağlıklı göğüs dokusunda bulunan bakteri tipleri arasında fark gözlemdi.
6 3
Buna göre, göğüs kanseri bulunan kadınlarda Escherichia coli (E. coli) ve Staphylococcus epidermidis (Staph) bakterilerinin sayısı fazlaydı. Sağlıklı kadınlarda ise Lactobacillus (yoğurtta bulunan bir bakteri türü) ve Streptococcus thermophilus (deri enfeksiyonlarına, streptokok boğaz ağrısına neden olan Streptoccus türleri ile karıştırılmamalı) kolonilerine rastlanıldı.
6 4
E. coli ve Staph bakterilerinin DNA’ya zarar verdiği biliniyor. Ancak araştırmayı yürüten Dr. Gregor Reid, göğüs kanserine bakteriyel enfeksiyonların neden olduğu gibi bir sonucun çıkarılamayacağını belirtiyor. Fakat bakterilerin rol oynadıkları kesin. Reid, emzirmenin göğüs kanseri riskini azalttığı gerçeğine ek olarak, önceki çalışmada anne sütünün bazı sağlıklı bakterilerin bulunduğunu ortaya çıkarmasının ardından, göğüs içerisindeki mikrobiyomu mercek altına almaya karar verdiğini belirtiyor.
6 5
Bunun yanı sıra yoğurt ya da diğer probiyotik besinlerin tüketilmesinin göğüs kanseri riskini azaltacağını da söylemek mümkün değil. Çünkü daha fazla araştırmaya ihtiyaç var.
6 6