Bunlar da önemli ama çok bilinmiyor DHA: Kalp ve beyin sağlığımız açısından önemli bir yağ asidi. Omega-3 içinde. En önemli kaynağı balık yağı. Daha az oranda yumurta ve etlerde yer alıyor. Biotin: Hücre yenilenmesi ve gelişiminde etkili. B vitamini grubu içinde yer alıyor. Sağlıklı saç, deri ve tırnaklar için önemli. Karaciğerde yağlanmayı önlüyor. Doğada yumurta sarısı ve ciğerde bulunuyor.
6 4
A, E, D, K vitaminleri ve diğerleri E vitamininden başlayalım: Kalp rahatsızlıklarına, felce, enfeksiyonlara ve kansere karşı koruyucu. En önemli kaynakları; badem, ayçekirdeği, kuşkonmaz, yeşil yapraklı bitkiler, avokado ve buğday özü yağı. D vitamini, bebeğin gelişimi için çok önemli. Soğuk sularda avlanan balıklar, balık yağı, tereyağı ve yumurta iyi birer D vitamini kaynağı. Güneşi de unutmayalım tabii ama. Kararında, güneş koruyucu ile güneşlenmek kaydıyla...
6 5
A vitamini, hücre yenileme ve gelişimi konusunda kritik önemde. Bebeğin sağlıklı akciğerlere kavuşması buna bağlı. Havuç, tereyağı, yumurta, ciğer ve balık yağı önemli kaynakları. K vitamini, özellikle bebeğin sinir sisteminin gelişiminde önemli. İyi kaynakları,ıspanak, pazı gibi yeşil yapraklı bitkiler, brokoli, marul ve zeytinyağı. Kolin, B vitamini ailesinden bir yağ asidi. Beynin gelişimi açısından önemli. En önemli kaynağı, yumurta sarısı. Glisin, hamilelikte mutlaka alınmalı. Bebeğin gelişimi açısından çok önemli bir amino asit. Yüksek protein içeren gıdalarda bulunuyor ama en önemli kaynağı, kemik iliği ve kemik suyu.
6 6