Kahve içmenin sağlığımız açısından pek çok faydası bulunuyor. Fakat bu faydaları kahveyi doğru tüketebilirsek ortaya çıkıyor. Kahve içerken dikkat edilmesi gereken bazı şeyler var. Bunlardan birincisi aç karnına kesinlikle kahve tüketilmemesi. Uzmanlar aç karnına içilen kahvenin vücudumuza çok ciddi zararlar verdiğini ortaya koydu. Peki aç karnına kahve içmenin zararları neler? Kahve nezaman içilmeli? Günde kaç bardak kahve içilmeli? İşte kahve ile ilgili tüm bilinmesi gerekenleri sizler için hazırladık!
MİDEDEKİ ASİT ÜRETİMİNİ AZALTIYOR
Yediklerimizi sindirebilmemiz için midemiz doğal bir asit salgılamaktadır. Bu asitin adı hidroklorik asittir. Ancak sabahları içilen kahve salgılanan bu asidin miktarını arttırmaktadır. Boş midede asit artışını karşılayacak besin olmayınca, zamanla, vücut hidroklorik asit üretimini bu nedenle azaltmaktadır.
GAZ SANCISINA NEDEN OLUYOR
Bunun sonucunda ise sindirim yavaşlamaya başlıyor. Vücutta bulunan sindirilmemiş besinleri yiye bakteriler ortaya çıkıyor ve bunun en doğal sonucu olarak gaz oluşuyor. Gaz sancısı kişiyi oldukça rahatsız eden bir durumdur. Üstelik gaz sancısıyla başlayan bu sıkıntı, mide yanması, hazımsızlık gibi durumlarında yaşanmasına neden oluyor. Bu durum eğerki uzun bir süreç yaşanırsa midede reflü oluşmasına neden oluyor. Bu gibi sorunlara sadece kafein neden olmuyor. Kain içeren tüm ürünler bu sağlık sorunlarının yaşanmasına neden olur.
BESLENME EKSİKLİKLERİNE NEDEN OLUYOR
Yapılan araştırmalara göre sabahları aç karnına içilen kahve nedeniyle ''gastrik boşalma'' meydana geliyor. Gastrik boşalma denilen şey, besinin olması gerekenden daha hızlı bi şekilde karından çıkması durumudur. Bu durumda vücuttaki vitamin ve minerallerin düzgün olarak kalmamasından dolayı besin eksikliklerine neden olur.
VÜCUTTAKİ SIVILARIN ATILMA SÜRECİNİ HIZLANDIRMAKTADIR
Yine kafein vücuttaki sıvıların atılma sürecini hızlandırmaktadır. Bu da önemli vücudun önemli mineralleri emmesi için vakit bulamamasına neden olmaktadır.
BİR ÇOK SAĞLIK SORUNUNA YOL AÇIYOR
Sabahları kahve içmek bir çok soruna yol açıyor. Bunlardan bazıları; anksiyete, depresyon, astım, kan pıhtılaşması, kalp sorunları, yüksek tansiyon, böbrek hastalığı, kronik yorgunluk, kronik ağrı, migren, kısırlık, kemik erimesi, hatta diş çürümesi gibi sorunlara yol açıyor.