Balık beslemeyi seviyorsanız ve akvaryum alacaksanız akvaryumunuzu iyi seçmeniz gerekiyor. Bunun yanı sıra bir de akvaryum temizliği var tabi. Akvaryum temizlerken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar var. Bu püf noktalara dikkat edilmememesi durumunda balıklarınızı zehirleyebilir hatta onların ölmesine neden olabilirsiniz. Peki akvaryum nasıl temizlenir? İşte akvaryum temizlemenin püf noktaları!
GAZETE KAĞIDI İLE DURULAMAYIN
Akvaryum temizliğinin püf noktalarından biri de akvaryumu yıkadıktan sonra yapılan temizliktir. Temiz bir bez eşliğinde temizlemeniz daha doğru olacaktır. Bezle ya da kağıtla kurulamanız sağlıksız olduğu için tavsiye eidlmemektedir. Akvaryum temizliğinin püf noktalarından başka birisi de yıkamadan sonra akvaryumu temiz bir bez eşliğinde durulamaktır. Durulama yöntemi olarak kağıt ya da gazete ile durulama tekniği ise sağlıksız olduğu içim tavsiye edilmemektedir.
BEYAZ SİRKE DÖKÜN
Pis suyu akvaryumdan dışarı attıktan sonra tankın yarısını ılık su ile doldurun ve temizleme işlemine geçin. Ilık suyun dökülmesinden sonra yarım kahve fincanı kadar beyaz sirkenin akvaryuma atılması ise akvaryumun içerisindeki bakterileri öldürmesi adına oldukça işe yarar.
SÜNGERLE AKVARYUMU TEMİZLEYİN
Akvaryum temizlemenin en önemli noktalarından biri de emici sünger kullanmaktır. Bu aşamada akvaryumu temizlerken özellikle kenarlara ve diplere ağırlık vermeniz tam anlamıyla zararlı bakterilerin arındırılmasını sağlayacaktır.
APARAT TEMİZLİĞİNE DİKKAT!
Akvaryumda dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise aparat temizliğidir. Aparatlar zamanla kirlenebildikleri ve bakteri yuvası haline gelebildikleri için bu aksesuarların temizliğine de dikkat edilmelidir. Özellikle filtrenin hem içini hem de dışını temizlemeye özen göstermeniz gerekiyor.
KİMYASAL ÜRÜN ASLA KULLANMAYIN
Akvaryum temizlerken dikkat etmeniz gereken en önemli püf noktalardan biri de kimyasal kullanımıdır. Asla kimyasal kullanmamaya özen gösterin. Kimyasal ürünler akvaryumun yapısına zarar verebilmekte ve akvaryumda kalıntı bırakarak temizlik sonrasında balıkların su içerisinde zehirlenmesine ve sonrasında ölümüne neden olabilmektedir.