Mobilya temizliği nasıl yapılır?

Evimize şıklık katan mobilyaların bakımı biraz zahmetli olabilir, fakat onlar bu ilgili hak ediyor! Leke çıkarmadan toz almaya kadar bilmeniz gereken her şey bu haberde...

Mobilya temizliği nasıl yapılır?

Mobilya temizliğinde doğru bilinen yanlışlar, kulaktan dolma bilgiler var. Oysa ki çeşitli şekillerde oluşabilen lekelerin özellikleri de çok değişik. Bu nedenle hangi lekeye, nasıl bir işlem uygulanması gerektiği iyi bilinmeli ve doğru metod uygulanmalı.

Modoko, lekelerin çıkması için mobilya temizliğinin püf noktalarını paylaştı. İşte hayatınızı kolaylaştıracak ve mobilyalarınızın ömrünü uzatacak 10 öneri…

Hangi leke nasıl çıkarılır?

İyi bir mobilya seçmek, tasarlatmak ve evlere yerleştirmek, bir ömür boyu rahat etmenin tek garantisi değil elbette. Evinize gelen bir misafirin küçük bir sakarlık sonucu çayını beyaz koltuklarınıza dökmesi, hayatınızın kâbusu gibi görünebilir. Hâlbuki doğru temizleme yönetimini bilirseniz, bir ömür boyu rahat edersiniz.

Mobilyalarınızın ömrünü uzatın

Çok çeşitli şekillerde oluşabilen lekelerin özellikleri de çok değişik olabilir. Bu sebeple, hangi lekeye nasıl bir işlem uygulanması gerektiği bilinmeli ve doğru metod uygulanmalı.  Modoko, lekelerin çıkması için mobilya temizliğinin püf noktalarını paylaştı. İşte hayatınızı kolaylaştıracak mobilya temizlik önerileri…

- Ürününüzü kesinlikle lekeli bir şekilde bırakmayın. En zor lekelerin bile taze iken çıkarılması kolaydır. Hemen hemen bütün lekeler, yeni oluştuklarında, kurumalarına fırsat bırakılmadan silinirse çıkarılır. Isı, ışık ve hava ile temas, lekeyi sabitleştirir ve çıkarılması zorlaşır.

- Mobilyanızın üzerine leke yapabilecek herhangi bir madde (su, çay, yiyecek maddeleri vs) dökülmesi durumunda hemen müdahale edin. Sıvı maddeleri, emici bir bez veya kağıt havlu ile emdirerek temizleyin, katı maddeleri ise kumaşa zarar vermeden alın.

- Temizleme işlemi için kullanacağınız bütün karışımları, kumaşın görünmeyen bir yerinde test edin. Karışımı kumaş üzerine uygulayın ve beyaz bir havluyu üzerine bastırın. 20 saniye kadar bekledikten sonra kumaşın rengi havluya geçmemişse ve kumaşta tüylenme, renk akması gibi problem olmamışsa o karışımı kullanabilirsiniz, aksi takdirde kullanmayın.

- Bazı kumaşlar özel tasarımları sebebiyle hassastır. Bu tip kumaşların temizlikleri de çok hassas yapılmalıdır. Kumaşın görünmeyen bölgesinde yapacağınız deneme size bu konuda bir fikir verecektir.

- Mobilyanın üzerinde oluşabilecek tozları, leke oluşmasına fırsat bırakmadan temizleyin.

- Temizlik için sert cisimler, kimyasal maddeler, çamaşır suyu gibi ağartıcılar kullanmayın.

- Kumaşı ıslatarak, bastırarak, fırçalayarak temizlemeyin. Halı yıkama makinesi kullanmayın.

- Kurutma işlemi için ütü kullanmayın ve ürünü güneş ışığında bırakmayın.

- Kuru temizleme yapılabilir etiketi veya işareti yoksa kesinlikle kuru temizleme yaptırmayın. Kuru temizleme yapılabilen kumaşlarda işlemin doğru uygulandığından emin olun. Yanlış uygulanan kuru temizleme işlemi kumaşınıza zarar verebilir.

- Yıkanabilir etiketi veya işareti yoksa kesinlikle yıkamayın. Yıkanabilir kumaşlarda mutlaka talimatlara uygun hareket edin.

Yorumlar