Gerek sosyal medya hesaplarında ünlülerin beslenme diyet listelerinde gerekse çevremizde sıklıkla tüketilen beslenme trendleri arasında yer alan 'Yulaf sütü' hakkında bilmediklerinizi bir araya getirdik. İnek sütüne alternatif bir süt olum olmadığı, zararları ve faydaları hakkında merak edilenleri elmaelma.com okurlarıyla paylaştık! İşte son zamanların en trend beslenmeleri arasında yer alan yulaf sütü hakkında bilmedikleriniz...
Yulaf sütü alternatik diğer besinlere oranla tat olarak kıyaslarsak çok daha fazla lezzete sahiptir. Özellikle yulafın tadını sevenler için sütünüde beğeneceğinize o kadar eminiz! Aynı zamanda yulaf sütü diğer alternatif sütlerle kıyaslandığında inek sütüne oldukça benziyor. Oldukça fazla köpüren yulaf sütüne köpürme özelliğini veren şeyse kanola yağı oluyor.
BESİN DEĞERİ OLDUKÇA YÜKSEK!
Günlük tükettiğniz yulaf sütü vücudunuza %10 değerinde demir ihtiyacınızı karşılıyor. Aynı zamanda 4 gram protein ve 2 gram lif içeriyor. İçerisinde lifin bulunması sindirim sisteminizi kolaylaştırarak mide sorunlarınızın üstesinden gelirken fazla kilo problemlerinize de yardımcı oluyor.
ALERJİ RİSKİ OLDUKÇA AZ!
Günlük hayatımızda tükettiğimiz çokça besinler alerjik reaksiyona neden olabiliyor. Bu durumda çeşitli alerji sorunlarınıza karşı yulaf sütünden endişe etmenize gerek yok!
DAHA AZ SUYA İHTİYA. DUYUYOR!
Yulaf sütünün içerisinde diğer sütlere oranla daha az suya ihtiyaç olduğu için oldukça yararlıdır. Tercihlerinize göre oldukça doğa sütü olan yulaf sütü alternatif seçim yaptığınızdan gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz.
NASIL YAPILIR?
Yapımı oldukça kolay olan yulaf sütü, ilk olarak yulaf ezmesi yapıp daha sonra tülben bezi veya ince bir bez yardımı ile suyunu bir kaba çıkartın. İşlem işte bu kadar basit! Tercihinize göre içerisine bal, tarçın gibi doğal destekleyici takviyelerde bulunabilirsiniz.
ZARARLARI NELERDİR?
Üreticiler süt alternatiflerine inek sütünün faydalarını sağlamak için kalsiyum ve D vitamini eklerler. Ancak inek sütünde D vitaminin tercih edilen türü D3 vitamini bulunur. Yulaf sütü gibi alternatiflerde ise çoğu zaman daha ucuz olan D2 vitamini eklenir. Bu vitaminin vücutta emilimi D3 vitamini kadar kolay değildir. İyot ise inek sütünde bulunan ama yulaf sütünde olmayan başka bir elementtir. Özellikle hamile veya emzirirken inek sütü yerine yulaf sütü kullanıyorsanız bir iyot ve D vitamini kaynağı bulmanız çok önemli. Bu besinleri deniz yosunu, somon, yumurta ve iyotlu tuz tüketerek alabilirsiniz.