Mutsuzken genellikle önümüzde ne varsa yeme eğiliminde oluruz. Yapılan araştırmalar mutsuzken yediğimiz yiyeceklerden daha farklı bir tat aldığımızı ve ne kadar yağlı yediğimizi fark edemediğimizi gösteriyor.
Kimi insanlar yemek yemeyle ilgili duygusal bir bağ oluştur ve böylece yemek yerken mutlu olduklarını hissederler. Yağ ve şeker tüketildiğinde beyinde opioid salgılandığını gösteren araştırmalar var. Opioid, kişide rahatlama hissi sağlayan kimyasal bir maddedir.
Kimi insan mutsuzken yemek yemeyi kesebilir, kimisiyse aşırı ve kontrolsüzce yemek yiyebilir. Aşırı yemek yiyen kişiler özellikle unlu, şekerli ve glisemik indeksi yüksek karbonhidratlardan oluşan atıştırmalıkları her an ellerinin altında bulundurmak isterler. Kısacası, abur cubura yönelirler.
Çikolatanın morali düzelteceğine inanırız. Evet, tatlı yemek aniden kan şekerinin yükselmesine sebep olur. Ancak bu, sanılanın aksine, kalıcı değil kısa süreli bir mutluluk verir. Kan şekeri hızlıca düşeceğinden günün geri kalanında daha da mutsuz oluruz.