Bitter Çikolata
Dopamin üretiminde kilit rol oynayan bir amino asit olan fenilalanin içeriği çikolatada da yer alır. En yüksek kontsantrasyonu için yüzde 85'ten fazla kakaolu bitter çikolata tercih edin. Ancak ölçüye dikkat edin çünkü içerisinde yağ miktarından dolayı kalori değeri yüksektir. Eğer başka bir rahatsızlığınız yoksa günde bir parça (10-15 gr.) bitter çikolata tüketebilirsiniz.
Badem
Tüm kuruyemiş türleri ideal dopamin seviyesini korumaya yardımcı olur, ancak bademin ayrı bir yeri vardır. Badem, dopamin üretimi için gerekli olan esansiyel bir amino asit olan fenilalanin içerir. Ayrıca badem genel sağlık kadar beyin için de önemli olan lif ve sağlıklı yağ bakımından zengindir. Günde beş altı tane çiğ badem yemek dopamin seviyesini destekler.
Muz
Muz, dopamin seviyelerini düzenlemeye ve uyarmaya yardımcı olan bir tür amino asit olan tirozin kaynağıdır. Hafızanızı, konsantrasyonunuzu ve uyanıklığınızı arttırmanın yanı sıra mutlu olmanıza yardımcı olur. Tirozin içeriği küçük ve olgun muzlarda daha fazladır. Her gün bir küçük muz yiyebilirsiniz.
Kabak çekirdeği
Yine tirozin bakımından zengin bir besinlerden biri de kabak çekirdeğidir. Ayrıca kabak çekirdeğinde bulunan E vitamini dopamini uyarır ve beyin hücrelerine zarar veren serbest radikalleri azaltır.