KİŞİYİ HEM FİZİKEN HEM DE RUHEN YORAN BİR DURUMDUR
Kişilerde dönemsel olarak ortaya çıkan kişiyi hem ruhsal açıdan hem de fiziken doğrudan etkileyen bir olumsuzluktur. Bu rahatsızlık genellikle uzun süreli zihinsel işlem gerektiren aktiviteler sonunda ortaya çıkmaktadır.
BEYİN YORGUNLUĞUNUN BİRÇOK NEDENİ VARDIR
Beyin yorgunluğuna neden olan birçok etken vardır. Bunlar; Uzun süreli stres, yoğun çalışma temposu, metropol şehirlerde sıkça karşılaşılan havasız, küçük ve dar ofisler, elektronik cihazlardan yayılan elektromanyetik dalgaları, cep telefonu sinyalleri, TV ve Radyo dalgaları, telsiz dalgaları, yüksek gerilim hatları, baz istasyonları gibi elektromanyetik kirlilik, alkol alışkanlığı, uykusuzluk, depresyon ve anksiyete sorunları beyin yorgunluğuna ve durgunluğuna neden olabilir.
BEYİN YORGUNLUĞUNUN BELİRTİLERİ
Beyin yorgunluğunda en çok karşılaşılan şikayetler; Unutkanlık, odaklanamama, uykusuzluk, konsantrasyon ve algılama eksikliği, öğrenme ve ezberleme zorlukları, beyinde ağırlık hissi, dikkatsizlik gibi belirtiler bulunmaktadır.
BEYİN YORGUNLUĞUNA KARŞI YAPILMASI GEREKENLER
Beyin yorguluğu gibi bir şikayet yaşamak istemiyorsanız bazı şeylere dikkat etmeniz gerekiyor. Bunlardan ilki ve neredeyse en önemlisi sağlıksız çalışma ortamlarından uzak durmak olacaktır. Bunun yanı sıra kronik stres oluşturan durumlardan uzaklaşılmalıdır. Beslenmenize dikkat etmelisiniz. Bol miktarda Fındık, ceviz, badem, çekirdekli kuru üzüm yiyin.