Makyaj Uzmanı Ve Eğitmen Yeliz Naşifoğlu makyajda hijyeninin önemini anlatıyor

Makyaj Uzmanı Ve Eğitmen Yeliz Naşifoğlu makyajda hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğinin altını çiziyor...

Makyaj Uzmanı Ve Eğitmen Yeliz Naşifoğlu makyajda hijyeninin önemini anlatıyor

Evet! makyajda da uymamız gereken önemli ama kolay hijyen kuralları var. Kişisel malzemelerimiz olsa bile her zaman temiz tutmaya özen göstermeliyiz. Her kullanım sonrası makyaj fırçalarında kalan yağ ve diğer artıklar bakteri üremesine ve çoğalmasına zemin hazırlar.

Cildimizde ya da gözümüzde herhangi bir alerjik reaksiyonla karşılaşmamak için yapmamız gereken çok basit aslında, Ne peki dediğinizi duyar gibiyim :)  Kullandığımız malzemeleri günlük ya da haftalık periyotlarda temizlemek... Eyeliner ve ruj fırçalarını ayrıca da süngerleri her kullanım sonrasında, diğer fırçaları ise haftada en az 1 kere yıkayıp temizlememiz şart.

Tabi profesyonel anlamda makyaj işiyle uğraşıyorsanız, her kullanım sonrası hepsini temizlememiz gerektiğini söylemeden geçemeyeceğim. Ayrıca herkesin kendi kişisel malzemeleri olması da çok önemli hijyen açısından, böylece bir başkasına bakteri-mikrop bulaştırma riski çok daha az olur.

Hanımlar...bu arada yeni aldığımız fırça ve süngerleri de kullanmadan önce yıkamamız  gerektiğini önemle hatırlatmak istiyorum! Lütfen üşenmeyelim; sağlığımız da, güzelliğimiz de çok önemli, değil mi!

Göz ve dudak makyaj malzemeleri her zaman daha çok özen ister, daha kolay ve daha çabuk alerjik reaksiyon oluşma ve bulaşma riski vardır, göz kalemi ve rimel içinde bu aynıdır. Ürün kullanım sürelerine ve temizliğine her zaman büyük önem göstermek gerekir.

Makyaj fırçalarını yıkama konusunda bir kaç ipucu paylaşacağım sizlerle...öncelikle nazik davranmak gerektiğini bilmemiz şart, avuç içinde dairesel hareketlerle antibakteriyel bir sabun ya da bebek şampuanı ile makyaj artıklarını temizleyelim (lütfen yıkama aşamasında ek olarak zeytinyağı kullanmayın-temizlemesi çok daha zor olur!) ve daha sonra akan suyun altında fırça ucu aşağı bakacak şekilde durulayalım ve fazla suyunu havlu mendil ile nazikçe alalım..

Burada önemli bir nokta var; fırça ucunun sap kısmı ile olan bağlantı noktasını mümkün olduğunca ıslatmamaya özen göstermelisiniz, ıslanırsa zamanla fırça ucu ve sap kısmı birbirinden ayrılır, ve sapı olmayan bir fırçanız olur sonunda...

Fırçalarımızı asarak kurutabiliyorsak çok daha iyi olur ancak bu pek mümkün olmayabilir, dolayısıyla birbirleriyle temas etmeyecek şekilde dizerek kurumaya bırakabilirsiniz fırçalarınızı (lütfen fön makinesi kullanmayın!), doğal yolla- kendi kendine kuruması sayesinde en iyi sonucu elde edebilirsiniz.

Ne yazık ki, makyaj fırçalarınızın kılları zaman içinde dökülmeye ya da sertleşmeye başladıysa artık vedalaşma zamanı gelmiştir diyebiliriz. Daha iyi sonuçlar alabilmek için yenisiyle değiştirmenizi öneririm.

Şunu da belirtmek isterim, bazı kozmetik firmaları fırça temizleme solüsyonları piyasaya sürdü, alıp deneyebilirsiniz tabi. Onlar da gayet başarılı, ancak en faydalı yöntem; yine bildiğimiz o eski ve basit elde yıkama-temizleme yöntemi diyorum...

Yeliz Naşifoğlu

Makyöz & Eğitmen

www.yeliznasifoglu.com

Yorumlar