BÖYLE BUYURDU ZERDÜŞT-NIETZSCHE

Tam adı "Böyle Buyurdu Zerdüşt: Herkes ve hiç kimse için bir kitap" olan eser, dâhi Alman filozof Friedrich Nietzsche'nin felsefesini anlattığı en önemli eserdir.Nietzsche'nin felsefî görüş ve kavramları açısından çok önemli bir yer tutmaktadır. 

10 4

ÇAVDAR TARLASINDA ÇOCUKLAR-J.D SALİNGER

"Gönülçelen" ya da "Çavdar Tarlasında Çocuklar". J. D. Salinger'in romanıdır. Eser ilk olarak 1951'de Birleşik Krallık ve ABD'de kitap olarak basıldı. "Modern zamanların başyapıtı" olarak değerlendirilen bu eser, "ahlâk dışı" ve "açık saçık" bulunduğundan ABD'nin birçok tutucu bölgesinde uzun süre yasaklı kaldı. Hâlâ bazı Amerikan kütüphanelerinde yasaklı olmasına ve ABD'de lise düzeyinde en çok yasaklanan kitap olmasına rağmen aynı zamanda en çok okutulan kitapların başında gelmektedir.

10 5

DÖNÜŞÜM-KAFKA 

"Dönüşüm" Gregor Samsa'nın böcekleşmesi ile başlar.Gregor Samsa'nın bir böceğe dönüşmesi, sistem içindeki çarkların bir dişlisi olan; eleştirmeyen, sorgulamayan, sadece boyun eğip, topluma uyan bir kişi olmaktan çıkıp, kendi bireyselliğini bulma ve dolayısıyla toplum dışına itilme anlamını taşır.

10 6

HAYVAN ÇİFTLİĞİ- GEORGE ORWELL

Kurgu ustası İngiliz yazar George Orwell'ın Sovyet totalitarizmine yönelik alegorik, fabl tarzında bir eleştirisi ve distopya örneğidir. Kitap yayımlandığında büyük ses getirmiş ve olumlu eleştiriler almıştır. Ancak Sovyetlerle arasını bozmak istemeyen İngiltere'de sansüre uğramıştır.

10 7