Kadın hastalıkları kanserleri belirtileri nelerdir bu faktörlere dikkat edin!

Kadın hastalıkları kanserleri belirtileri nelerdir? Çağımızın hastalığı kanser hakkında tüm merak edilenleri sizler için derledik!

Kadın hastalıkları kanserleri belirtileri nelerdir bu faktörlere dikkat edin!

Kadın hastalıkları kanserleri nelerdir belirtileri nelerdir? Kanser çağımızın hastalıkları arasında yer almaktadır. Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Prof. Dr. Murat İnal, kadın kanserleri ve tedavi yöntemleri hakkında tüm merak edilenleri sizler için öğrendik! 

HANGİ TEDAVİ YÖNTEMİNİN UYGULANACAĞI KANSER TÜRÜNE GÖRE DEĞİŞMEKTEDİR

Jinekolojik onkoloji, kadın genital kanserlerinin ve kanser öncüsü lezyonların önlenmesi, tanısı ve tedavisi; rahim, rahim ağzı, yumurtalık, tüp, vajen ve vulva kanserlerinin cerrahi tedavisini içermektedir. Jinekolojik kanserlerin tedavisinde diğer pek çok kanser türünde olduğu gibi cerrahi ön plandadır. Ancak hangi yöntemin uygulanacağının kararı; kanserin türü, evresi, hastanın yaşı, performans durumu gibi etkenlere bakılarak, her hastaya özel olarak verilmektedir.

AMAÇ TÜMÖR YÜKÜNÜN EN AZA İNDİRİLMESİDİR 

Çünkü bazı kanserlerde belirli evrelerde cerrahiden elde edilecek beklenti ile radyoterapi ve kemoterapinin beklentisi benzer veya daha düşük oranlarda olabilmektedir. Amaç; hastadaki tümör yükünün en aza indirilmesi ile ek tedavilerle maksimum iyilik halinin elde edilmeye çalışılmasıdır. Jinekolojik kanserlerde bu belirtiler görülebilir; Menopoza girmiş kadında kanama veya akıntı olması,adet düzensizliği,adet dışı kanama,cinsel ilişki sonrası ağrı, karında ağrı ve karında rahatsızlık hissi ,karında şişlik,yeme içme bozuklukları,vajinal bölgede kaşıntı, yara veya şişlik oluşması,cinsel ilişki sonrası kanama

AMELİYAT 5MM'LİK KESİLERDEN GİRİLEREK YAPILIYOR 

Laparaskopik cerrahi rahim kanserlerinde, rahim ağzı kanserlerinde ve erken evrede yakalanmış yumurtalık kanserlerinde etkinliği giderek artan tedavi yöntemidir. Bu yöntem sayesinde hastanın hastanede kalma, iyileşeme, iş ve sosyal yaşama dönme süresi kısalmakta ve hastada kozmetik açıdan önemli bir cilt hasarı olmamaktadır.Laparoskopi jinekolojik onkoloji alanında hemen her tür operasyonun yapılabildiği kapalı bir ameliyat yöntemidir. Bu operasyon, göbek deliğinden 10 mm çaplı bir kamera ve karnın alt bölgesindeki 2 veya 3 yerden 5 mm kesilerden girilerek yapılır. Bu yöntemde hastanın karnına uzun ve geniş bir kesi yapılmadığı için, klasik açık ameliyata göre birçok avantajı vardır.

KADINLARDA KANSER RİSKİNİ ARTTIRAN FAKTÖRLER! 

Bu faktörler kadınlarda kanser riskini artırabilir. Şişmanlık, düzensiz adet görme, hiç çocuk sahibi olmama, kısırlık, meme kanserini tedavi etmek veya önlemek için tamoksifen kullanımı,ailede rahim kanseri öyküsü olması,şeker hastalığı, yüksek tansiyon, safra kesesi hastalığı veya tiroit hastalığı öyküsü, menopoz tedavisi için uzun dönem progesteronsuz öströjen kullanımı, uzun dönem yüksek dozlu doğum kontrol hapları kullanımı,sigara kullanımı kanser riskini arttıran faktörler arasında yer almaktadır. 

 

Kaynak: Milliyet 

 

Yorumlar