20'lik dişler 20 yaş dişleri genellikle 17-25 yaşlarında çıkar. Genelde yaşamın bir döneminde sorun çıkarır ve onlar çektirilir. 20 yaş dişleri, alt ve üst çenenin iki köşesinde de birer tane olmak üzere toplam dört tane. İnsan alt ve üst çenesi zaman içinde eskisine göre küçüldüğünden çıkacak yer bulamazlar çoğunlukla. Bir zamanlar bu dişler doğada sert yiyecek parçalarını çiğneyebilmemize yardım ediyordu. Etle beslenmeye başlamamızın ardından eskisi kadar sert dişlere gerek kalmadı. Bu yüzden uzun bir zaman sonunda işlevselliklerini yitirmeye başladılar. Günümüzde insanların yüzde 40'ında 20 yaş dişleri hiç çıkmıyor.
8 2
Apandisit Apandisitin insanlarda bilinen bir işlevselliği bulunmuyor ve enfeksiyon kaptığında ameliyatla alınıyor. Bilim adamlarının çoğu bu organın eskiden işlevinin, bir zamanlar bol miktarda yaprak içeren besinlerdeki selülozun işlenmesine yardımcı olduğu görüşünde. Zamanla beslenme şeklinin otçulluktan etçilliğe dönüşmesiyle, apandisite daha az gerek duyulmuş. Bu sürecin sonunda apandisit işlevini yitirip tamamen körelmiş olmasına rağmen muhtemelen bizimle uzun süre daha kalacak.
8 3
Üçüncü gözkapağı Bu da şaşırtıcı bir özelliğimiz. Eğer bir kedinin göz kırpmasını izlerseniz beyaz bir zarın gözü kapladığını göreceksiniz. işte buna üçüncü göz kapağı deniyor. Memelilerde oldukça nadir görülmekle birlikte kuşlar, sürüngenler ve balıklarda ortak bir özellik. İnsanlarda işlevi olmayan bir üçüncü gözkapağı kalıntısı mevcut. Zamanla oldukça küçülmüş olmasına rağmen bazı topluluklarda diğerlerine oranla daha belirgin parçalar mevcuttur.
8 4
Tüylerin ürpermesi Memeli hayvanlarda ve kuşlarda da görüldüğü gibi, tüylerin bir işlevi bulunuyor. Kimi zaman ısı kaybını önlemek için, kimi zaman da düşmanlarına karşı daha büyük gözükebilmek için tüylerini kabartıyorlar. İnsan bedeninde tüylerin bu durumlarda bir faydası olmuyor. Hatta varolan birazcık tüyden kurtulmak için de çaba harcıyoruz. Ancak bedenimizde bulunan bir özellik. Deri üzerindeki her bir tüy incecik bir kasa bağlı. Üşüdüğümüzde veya korktuğumuzda bu ince kaslar büzülüyor ve binlercesi harekete geçince tüylerimiz dikleşiyor.
8 5