Uçuk probleminiz mi var?

Uçuk çok sık karşılaşılan bir sağlık ve estetik sorunudur. Özellikle kadınlar için... Peki uçuğu önlemek için neler yapılabilir?

Uçuk probleminiz mi var?

Uçuk oluşumunu tetikleyen faktörler nelerdir?

Stres

Ateş, soğukalgınlığı, grip

Aşırı güneş ışınları ve ultraviyole ışınlar

Hormonal değişimler (hamilelik, adet dönemi)

Aşırı yorgunluk ve uykusuzluk

Dişe yapılan müdahaleler (diş çekimi dolgu vb.)

Diğer enfeksiyonlar

Aşırı alkol

Uçuk bulaşıcı mıdır? Nasıl bulaşır?

Uçuk, ön belirtileri ile açık yaranın kapanması süresi arasında bulaşıcıdır. Uçuğu olan bir kişinin kullandığı havlu, bardak, çatal, kaşık vb. eşyalarla ve uçuklu kişinin öpmesi sonucu bulaşır. Eğer uçuğa dokunulursa yüzün diğer bölümlerine, göze ve vücudun diğer bölgelerine (genital bölge gibi) de bulaştırılabilir.

Uçuk için bazı pratik tedavi yöntemleri

Malzemeler:
 1 adet soyulmuş elma
, 2 su bardağı su

Hazırlanışı


Tencere içerisinde konulan su ve soyulmuş elma kaynatıldıktan sonra kısık ateşte 8-10 dakika daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Ilık haldeyken elde edilen su uçuk üzerine kompres yapılır ve bu işlem gün içerisinde 5-6 kez tekrarlanır. Arzu edilirse elma suyu çıkartılarakda denenebilir.

Malzemeler: 1 tutam ısırgan otu
, 1 su bardağı su

Hazırlanışı


Malzemeler karıştırılır ve  bir taşım kaynatılır. Soğuduktan sonra süzülür ve elde edilen sıvı uçuk üzerine kompres şeklinde uygulanır.

Malzemeler: 3 adet andızotu kökü, 2 su bardağı su

Hazırlanışı

Malzemeler karıştırılır. Bir taşım kaynatılır. Soğumaya bırakılır. Soğumaya yakın süzülür. Uçuk üzerine günde 5-6 kez kompres yapılır. Uçuğun acısını ve kaşıntısını keser.

Not: Aynı formülü kille de deneyebilirsiniz, her iki formüllede başarılı sonuçlar alınmaktadır.
Andızotu mikroprarı öldürür ve kaşıntıyı keser.

ABD’nin Maryland eyaletindeki National Institute of Neurological Disorders and Stroke’da görevli Erin Harberts başkanlığındaki bilim adamları Proceedings of the National Academy of Sciences dergisinde yayımlanan araştırmalarında, menenjit, Alzheimer, Parkinson ve Multiple Skleroz (MS) gibi hastalıklarda rol oynayan herpes virüslerinden bazılarının, beyne, burun yoluyla ulaştığını belirtti. MS hastası, koku alma hissi bulunmayanlar ve sağlıklı insanların burun mukozalarından örnekler alan bilim adamları, örneklerin yüzde 40’ında herpes virüsüne rastladı.

 

Yorumlar