Hangi çorba, hangi hastalığa derman?



Sıcacık bir çorba vücudunuzun direncini düzenler.

Türk mutfağı, çorba çeşidi açısından oldukça zengindir. Her çorba farklı bir hastalığa iyi geliyor, hastalıkta bitkin düşen vücudu toparlıyor.
12 1

Düğün çorbası


- Yoğurt yüksek kolesterol ve diyabet hastaları için oldukça faydalıdır.

- Kötü kolesterolü düşürür, iyi kolesterolü yükseltir ve yağların harcanmasını kolaylaştırarak şişmanlamayı önler. Karın bölgesindeki fazla kilolardan kurtulmak isteyenler için yoğurt ideal bir besindir. 

Japonya'da yapılan araştırmalar, şekersiz yoğurdun nefes kokusunu giderdiğini, diş taşı ve diş eti iltihaplarını doğal yollardan önlediğini ortaya koydu.

Araştırma kapsamında 6 hafta boyunca günde bir porsiyon yoğurt yiyenlerin yüzde 80'inde nefes kokusuna yol açan hidrojen sülfit düzeyinin düştüğünü belirten Japon bilim adamları, yoğurdun içeriğindeki maddelerin bu rahatsızlıkları önlediğini vurguladı.
12 2

Yuvalama çorbası


- Bol miktarda nişasta ve azot içermesinin yanında bitkisel protein ve B vitaminleri ile demir, kalsiyum, fosfat ve fosfor gibi mineraller açısından zengindir.

- 100 gr. nohut 360 kalori, yaklaşık 20 gr bitkisel protein, 5 gr. yağ ve 61 gr. karbonhidrat içerir.

- Vücudu kuvvetlendirir.

- Beyinsel ve zihinsel yorgunluğu giderir.
12 3

Kereviz çorbası


- Oldukça besleyici bir sebze olan kereviz A, B ve C vitaminleri ile başta fosfor olmak üzere çinko, bakır, mangan ve selenyum minerallerini içerir.

- Besin değeri ve faydası bakımından Allah'ın bir lütfü olan bu bitki pek çok hastalığa iyi gelir. Uyarıcıdır. Kandaki stresi hormonlarını azaltır ve sinir yorgunluğunu giderir.

- Vücudu kuvvetlendirir.

- İştah açıcıdır ve ğız kokusunu giderir.

Öksürüğü keser, aynı zamanda kanı temizler ve karaciğer şişliği ile sarılığını giderir.

- Sivilceleri azaltır. Gaz söktürücüdür. Böbrek kumunun ve taşlarının dökülmesine yardımcı olur. Yüksek tansiyon, şeker ve prostat hastalarına faydalıdır.
12 4