BESİNLERİ YAVAŞ YAVAŞ TÜKETİN VE İYİ ÇİĞNEYİN İnsanların yüzde 60'ı beş dakika içinde yemek yiyerek, hızlı günlük yaşam temposunda geri kalmamaya çalışıyor. Araştırmalar ayrıca, televizyon başında yenen yemeklerde dikkatin başka yere odaklanması nedeniyle besinlerin yeterince çiğnenmeden yutulduğunu ortaya koyuyor. İyi sindirilmeyen besinler, iştahı kontrol eden hormonların da iyi çalışmamasına neden oluyor. Besinleri daha uzun zaman çiğnemek için gayret edebilir, arkadaşlarınızla birlikte yemek yerken, herkesten sonra bitirmeyi hedefleyin.
7 4
YARARLI BİLE OLSA BAZI BESİNLERİ AZ TÜKETMEYE ÇALIŞIN Diyetteyken belli başlı besin gıdalarını muhtemelen kestiniz ve yerine sağlıklı şeyler yemeye başladınız. Ancak çok fazla sağlıklı gıda tüketmek de diyetinizin istenen sonuca ulaşmasını engelleyebilir. Kuruyemiş ve bakliyat gibi besinlerin büyük bölümü besleyici olmasına rağmen içerdikleri kalori nedeniyle sizi hedefinizden uzaklaştırabilir. Ceviz, badem ve fındık gibi besinleri ara öğünlerde az miktarda tüketerek hem diyetinizi koruyabilir hem de vücudunuz için gerekli olan besin öğelerini alabilirsiniz.
7 5
UYKU İHTİYACINIZI ERTELEMEYİN VE DÜZENLİ UYUYUN Uzmanlar, diyette yeterli derecede uyumanın önem taşıdığını vurguluyor. Kötü bir gece uykusundan sonra vücudun karbonhidrat ve şeker ihtiyacının arttığı, aşırı yorgun olunduğunda da beynin şeker alımı için uyarı gönderdiği ifade ediliyor. Uyku ayrıca hormonları da düzenlemesi nedeniyle diyetteki başarıyı doğrudan etkiliyor. Daha iyi bir uyku için, kendinize bir program yapın ve buna sadık kalın. Her gün aynı saatte yatmaya ve uyanmaya özen gösterin.
7 6
STRESTEN UZAK DURUN İnsanların yoğun iş temposu ve günlük hayatta karşılaştığı problemler nedeniyle strese girmeleri, diyet yapan kişilerin başarıya ulaşmasını engelleyen bir başka etken. Vücudunuzun stres altına girdiğinde salgıladığı hormonlar, sizi şeker alımına sürükleyebilir. Yoga gibi sakinleştirici etkisi olan faaliyetlerde bulunmaya çalışın. Muz yiyerek, stresli anlarda kan basıncınızı düzenleyebilirsiniz.
7 7