Şu ana kadar, yaş farkı birkaç haftadan büyük olduğu bildirilen herhangi bir vaka ise bulunmuyor. 2008 yılında Avrupa Kadın Doğum ve Jinekoloji Dergisi’ndeki makaledeki verilere göre, literatüre girmiş süperfetasyon durumlarında her iki fetüsün ayrı bir amniotik kese olduğu doğrulandı. Ayrıca iki fetüs, gebelik boyunca ve doğumdan sonra boyut olarak farklılık gösterdi.
17 14
Bilim insanlarının çalıştıkları küçük örneklem boyutu göz önüne alındığında, süperfetasyonun neden meydana geldiği ve olasılığını artırabilecek herhangi bir risk faktörü olup olmadığı henüz tam olarak belli değil. Ancak, süperfetasyon raporları, doğurganlık tedavisi gören kadınlarda bu duruma daha sık rastladığını gösteriyor.
17 15
Buradan birkaç vakanın sebebini doğurganlık tedavisine bağlamak mümkün. Süperfetasyonun ana riski, bebeklerin yaş farklarına rağmen aynı anda doğacak olmaları gerçeği. Bu nedenle, bebeklerden birinin erken doğum zorluklarını kaçınılmaz bir biçimde tecrübe edeceğini söyleyebiliriz.
17 16
Fakat, çocukların zihinsel ya da bedensel gelişimlerine süperfetasyonun herhangi bir potansiyel etkisinin olup olmadığının çıkarımını yapmak, incelenebilecek vaka sayısının azlığından kaynaklı şu ana kadar mümkün olabilmiş değil. Kaynak:Bilimfili
17 17